Futbol yakinlaştirir

İsrail`in Hapoel Tel- Aviv takımı açacağı futbol okullarıyla Nablus bölgesindeki Filistinli çocuklara futbol, dünyaya da birlite yaşama dersi vermeye hazırlanıyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Filistinli çocuklara daha iyi bir gelecek amacıyla yola çıkan İsrail’in Hapoel Tel- Aviv takımı, gelecek aydan itibaren Nablus yakınlarında futbol okulu açıyor.
Hedeflerinin 5 ayrı köyde yaşayan 2500 çocuğa 1.5 yıl sürecek temel futbol eğitimi vermek olduğunu belirten Hapoel Tel- Aviv Eğitim ve Sosyal Projeler Müdürü Meir Orenstein, konu ile ilgili olarak oldukça heyecanlı.
Proje ortakları Birleşik Kibbutz Hareketi’nden Yoel Marshak ise amaçlarını çocuklara gelecek konusunda umut vermek olarak özetliyor. Marshak, bu girişimin barış tohumları ekmesini umut ediyor.
 Projenin çıkışı bundan birkaç hafta öncesine dayanıyor. Futbol okulu projesi ile Birleşik Kibbutz Hareketi’nin kapısını çalan Hapoel Tel- Aviv, dernekten Nablus bölgesindeki köylerin yöneticileri ile kendilerini temasa sokmalarını istiyor. Bölgede gerçekleştirdikleri tarımsal projelerden dolayı halihazırda bölge köyleri ile ilişki içinde olan Birleşik Kibbutz Hareketi hızlı bir çalışmayla iki tarafı bir araya getiriyor ve futbol projesi kabul görüyor.
Marshak futbol okulu açılacak köyleri belirlerken özellikle zor koşulların yaşandığı yerleri tercih ettiklerini söylüyor. İsrail’in ilk Arap bakanı olma özelliğini taşıyan Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Raleb Majadele de geçtiğimiz günlerde Marshak ile bir araya gelerek hükümetin projeye verdiği desteğin altını çizdi. Majadele Filistin yönetiminden de projeye destek vermelerini istedi.
Açılacak okullarda Filistinli koordinatörler eğitim verecek. Yerel halktan seçilecek bu eğitmenler Hapoel Tel- Aviv tarafından seçilip eğitilerek  göreve hazırlanacak. Çocuklar haftada dört saat sürecek eğitimleri sırasında futbolun yanı sıra rehberlik ve sosyal etkinliklerden de faydalanacak.
Hapoel Tel- Aviv takımı gençlerin eğitimine yaptığı yatırımlarla tanınan bir kurum. Bu güne kadar büyük bölümü fakir bölgelerden olmak üzere İsrail’de 23 bin çocuk Hapoel Tel- Aviv’in okullarında eğitim gördü.