Roket çadiri vurdu, 69 İsrail askeri yaralandi

İsraillileri rahatsız eden roket saldırıları bu kez askeri çadırı hedef aldı. Saldırıya uykuda yakalanan İsrail askerlerinden dördünün durumu ağır

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz salı günü Gazze Şeridi’nden fırlatılan iki adet Kassam roketi İsrail’in güneyindeki bir askeri üste çadırlarında uyuyan İsrailli askerleri hedef aldı. Saldırıda dördünün durumu kritik 69 İsrail askeri yaralandı.
Saldırının ardından bölgeye gelen asker yakınları, ordudan askerlerinin güvenliği için bölgede gerekli önlemleri almaları konusunda talepte bulundu. Aileler çocuklarının çadırlar yerine korunaklı binalarda yatırılmasını istiyor. Ayrıca eğitimsiz askerlerin sınırdan uzaklaştırılması da talep ediliyor.
Saldırıyı İslami Cihad örgütü üstlenirken, saldırının ardından bir açıklama yapan Hamas, bu olayı “Allah’ın bir zaferi” olarak değerlendirdi. İsrail radyosu, İsrail savaş uçaklarının saldırının ardından Kuzey Gazze’de keşif uçusuna çıktıklarını açıkladı. Uçuş sırasında açılan ateşte dört Filistinli yaralandı.
Aynı gün ilerleyen saatlerde yine Batı Negev bölgesinde ikinci bir Kassam saldırısı gerçekleşti. Ancak bu saldırıda her hangi bir yaralanma yaşanmadı.
Yetkililer 69 İsrail askerinin yaralandığı üssün sınırdan bir kilometre içeride olduğunu belirtti. Roketler çadıra ulaşmadan çok kısa bir süre önce alarmla uyarı yapıldığını ancak hemen ardından roketi hedefi bulduğu açıklandı.
Yaşanan saldırı, İsrail’e yönelik Kassam saldırıları içinde en büyük yaralanma oranına neden olan saldırı olarak kayıtlara geçti. Saldırının ardından İsrail’in sınırda daha ciddi önlemler alacağı tahmin ediliyor.