İsrailli neo- naziler yargi önünde

Geçtiğimiz günlerde, neo- nazi saldırılardan suçlanan sekiz gencin cezaevinde kalma süreleri Ramle Yargısı`nın kararıyla, üç gün daha uzatıldı. Tel Aviv Mahkemesi`nin bu haftaki en önemli davasını bu konu oluşturuyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrail’de neo- nazi faaliyetler nedeniyle tutuklanan 8 gencin akibeti merak konusu. Bu gençler neo- nazi faaliyetlerinden dolayı suçlanamaz, çünkü İsrail kanunu kapsamında “neo- nazi aktiviteler” konusunda bir yasa yer almıyor. Ancak mahkeme bu kişileri ırkçılık ve cinayete yataklık suçlarından yargılayacak.
Yüzleri kapalı olarak ve kelepçeli bir şekilde mahkemeye gelen tutuklular kalabalık bir protestocu grubu tarafından karşılandı. Göstericiler tutukluları ağır bir şekilde protesto etti.
Neo- nazi örgütünün lideri olduğundan şüphelenilen Arik Bunyatov “Fotoğraflardaki biz değiliz, ben Nazi değilim!” dedi.
Polis, diğer Neo- Nazilerin soruşturmalarında  suçlarını kabul ettiklerini açıkladı. Suçluların yaşları 16 ile 21 arasında değişiyor.
21 yaşındaki İliya Bondenko’nun avukatı Eli Masterman, “Bu örgütlü bir organizasyon değil, polis basının dikkatini çekmek için hikaye uyduruyor” açıklamasını yaptı ve “Müvekkilim, kendisine yapılan suçlamayı reddediyor, zaten yargıç hepsini geçtiğimiz perşembe hiç bir tehdit oluşturmadıklarından dolayı salmıştı”dedi.
Polisin konuyla ilgili soruşturmayı geçen yıl Petah Tikva sinagoglarında yaşanan iki vandalist saldırıdan sonra başlatmıştı.