İzmir Karataş Hastanesi`nden yeni hizmetler

İzmir Karataş Hastanesi; çağı yakalama surecinde Sosyal Güvenlik Kurulu (S.G.K) yasasının kabul edilmesi ile, bu yasaya katılmak için kökten değişiklikleri hızla hayata geçirdi.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Sosyal Güvenlik Kurulu:
1-  SSK ve BA⁄- KUR (Emekli ve çalışanları)
2-  Emekli Sandığı (Emekli)
3-  Kamu çalışanlarını kapsamı içine alan bu yasanın zorunlu bölümleri Aile Hekimliği, Diyet Uzmanlığı, Çocuk Hastalıkları teşhis ve tedavisini kapsıyor. Geçen yıl hizmete giren Kadın Sağlığı Ve Menopoz bölümleri de yararlanılabilecek bölümler arasında.
Uzun yıllar doğum hastanesi olarak anılan İzmir Karataş Hastanesi özellikle, ortopedi ve travmatoloji bölümünün de hizmete girmesi ve İzmir’in taninmiş Doktorlarından Sn. Dr. Levent Kostem ve ekibinin hastaneye  katılması İzmir Yahudi Cemaati ve İzmirliler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Yukarıda bahsi gecen tüm bölümlerde, poliklinik ve yatan hasta hizmeti verilmekte.
 Cemaatin ileri gelen kişilerinden olan Rafael Algranati hastane ile ilgili memnuniyetini söyle dile getirdi: “Uzun suredir dizimde sure gelen rahatsızlığın bir atroskopi ile giderilmesine Dr. Levent Kostem tarafından karar verildi ve bunun  Karataş Hastanesi’nde bulunan modern ameliyathane ve aletlerle gerçekleştirilmesini önerdi. Çocukluğumun bu civarlarda geçtiğini düşünürseniz nostalji ve duyduklarımın memnuniyetiyle hastaneye gittim.
Gerçekten ameliyathane pırıl pırıl ve yeni aletlerle donatılmıştı. Tüm personel ve idare heyeti başkanı Nesim Levi büyük ihtimam gösterdi. Tüm gerçekler beni çok duygulandırmıştı. Ne yazık ki sahip olduğumuz değerleri kayıplardan sonra daha çok anlarız. Her yönü ile mükemmelliğe doğru giden bu kurumun değerini bilelim ve ona gereken desteği verelim” dedi.
Cemaatin olmazsa olmazı olan Ihtıyarlar Yurdu’nun Karataş Hastanesi bünyesinde bulunması ve hastanenin modern şartlarıyla birlikte yaşamlarını sürdürmeleri yüzyıllık hastanenin değerinin toplumumuzca gün geçtikçe daha çok anlaşılabilir yapmakta.
 
İzmir Karataş Hastanesi 76. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katıldı
İzmir Karataş Hastanesi bu yıl 76 İzmir  Enternasyonal Fuarı’nda sağlık standı açtı.  Tanıtım amaçlı kurulan standa ziyaretçilere mini check –up yapıldı, broşürler dağıtıldı. 
Karataş Hastanesi’nin halktan ve yerel gazetelerden büyük ilgi görmesi, hastane yönetimine her yıl fuara katılma kararı almalarına vesile oldu.