Güvercinler bariş için uçuruldu

Hem iç piyasalarda, hem de dış piyasalarda büyük hareketlilik yaşanan yaz günlerini geride bırakıyoruz. Ancak piyasalarda yaşanan sorunların kesinlikle sona ermiş olduğunu söylemek çok zor. Hem gelişmiş ülke ekonomileri, hem de yükselen piyasa ekonomileri oldukça kritik bir dönem geçiriyor. Piyasalardaki dalgalanmaların ne kadar zaman ve ne şiddette süreceğ

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Meydanı'nda “ Zaferden Barış’a” başlığı altında bir şenlik düzenledi.
Üç semavi dinin temsilcileri, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konuk Brooklyn Belediye Belediye Başkanı Marty Markowitz bir araya gelip beyaz güvercin uçurarak insanlara kardeşlik mesajı verdiler.
Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte söz alan Başkan Ünal, semtin camileri, kilise ve sinagogu barındırdığını ve diğer birçok semte oranla çok farklı bir kültüre sahip olduğunu dile getirdi.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Türkiye Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan ve Ortaköy Sinagogu Haham Akaal’i Rav Naftali Haleva tüm izleyenlere barış mesajları veren konuşmalar yaptılar. Konuk Başkan Markowitz ise siyasi liderlerin başaramadıklarını hayata geçirmek için dini liderlere çağrıda bulundu: “Bizi bir araya getirsinler, hayatı paylaşalım,” diyerek konuşmasını noktaladı.
Daha sonra Natan Siliki, Erol Eskenazi, Viktor Nasi, Daryo Chaban, Marko Galimidi, Eli Yanni, Yuda Yanni, Jinet Zalma, Deniz Razon Toros, Eti Siliki, Aylin Yengin'den oluşan Cako Taragano Sinagog İlahileri Korosu, Rum Cemaati’ni temsilen Yorgo, Ermeni Cemaatini adına Talar Müzik Grubu ve İstanbul Sazkar Topluluğu birer konser verdi.
Gecenin en anlamlı anı, Cako Taragano Sinagog İlahileri Korosu’nun “Mizmor le David” adlı ilahisinin ardından duyulan ezan sesi oldu. Rav Naftali Haleva, yaptığı konuşma sırasında, bu tesadüfün aslında dinlerin barış içinde yaşaması için bir çağrı niteliğinde olduğuna değindi. Ortaköy Meydanı’nı dolduran yüzlerce seyircinin alkışları arasında tamamlanan  müzik ziyafetinin son parçası ise tüm koroların bir ağızdan söyledikleri, “Sarı Gelin” türküsüydü…