Yahudi liderden Müslümanlara terörü kinama çağrisi

Rav Eric Yoffie, Kuzey Amerika İslam Toplumu`na yaptığı konuşmada, “Öldürmeyi ve terörü meşrulaştırmak üzere Tanrı`nın adını kötüye kullananlara karşı hep birlikte ‘Yeter` diyelim” dedi. Rav Yoffie, Amerikalılar arasında İslam`a dair engin bir cehalet bulunduğunu ve buna dayalı ayrımcılıkların da sonland

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yahudi dini lideri Rav Eric Yoffie, Kuzey Amerika’daki Müslümanları, mesaj yerine ulaşıncaya kadar İslam adına yapılan şiddeti kınamaya davet etti. Kuzey Amerika İslam Toplumu’nun yıllık kongresinde konuşma yapan Reform Yahudileri Birliği Başkanı Rabbi Eric Yoffie, “Öldürmeyi ve terörü meşrulaştırmak üzere Tanrı’nın adını kötüye kullananlara karşı hep birlikte ‘Yeter’ diyelim” dedi.
“Dünyada hiçbir amaç, ve özellikle hiçbir dini amaç, masumun öldürülmesini veya işin içinde olmayanın hedef alınmasını meşrulaştıramaz… Tanrı’nın her bir insandaki suretini onurlandırmadan Tanrı’yı onurlandıramazsınız; ve dünyada cehennem yaratarak cennete gidemezsiniz” dedi.
“Biz görüşümüzü ifade ettik, siz de terör saldırılarını kınayan beyanlarınızla sizinkini ifade ettiniz. Ancak şu konuda anlaşalım ki, bu mesaj duyulmadan ve terörün ihbarını tüm dünyaya yaymak üzere İslam dünyasındaki diğerleri de size katılmadan bu gerçekleşmeyecektir.”
Yoffie’nin liberal kanadı, kendisini Kuzey Amerika’da bulunan en büyük Yahudi dini hareket olarak tanımlıyor. Hareket bünyesinde 900’den fazla cemaat ve 1.5 milyon Yahudi bulunuyor.
Rav Yoffie, iki inanç arasındaki anlayışı artırmak üzere, kendi kurumu ve Müslüman liderlerle birlikte yakın zamanda uygulanmak üzere bir diyalog ve eğitim programı üzerine tartıştıklarını söyledi.
“Bu ülkede tüm Amerikalılar arasında, Yahudi, Hıristiyan ya da inançsız olsun, İslam’a dair büyük ve engin bir cehalet bulunuyor. Fanatizm ve hoşgörüsüzlüğün İslam dinine temel oluşturduğunu ve şiddetin, hatta intihar saldırılarının köklerinin Kuran’da olduğunu söylemeye hazır olan kişiler hiç de az değil.”
Rav Yoffie, “İslam’ın, medyaya hakim olan teröristlerin ahlaksız çarpıtmalarından uzak olduğunu, İslam adına konuştuklarını iddia edenlerin İslam’ın imajını zedelediğini” ve bunu tüm Amerikalıların bilmesi gerektiğini söyledi. Rav Yoffie ayrıca Müslüman Amerikalılara yönelik ırk profillerinin ve yasal ayrımcılıkların sonlandırılması için çağrıda bulundu.