Hamas: İsrail`e ABD silahlariyla saldirdik

Geçtiğimiz pazar ve pazartesi günleri Sderot`a düzenlenen saldırıların ardından Hamas yetkilileri kullandıkları silahların ABD`ye ait olduğunu belirtti. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise birçok kişinin yaralandığı saldırıların cevapsız kalmayacağını ifade etti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrail’de pazar günü başlayıp pazartesi de devam eden Hamas’ın roket saldırılarının ardından terör örgütünden açıklama geldi. Hamas yetkilileri, Gazze Şeridi’nde çok miktarda silah stokladıklarını belirtti.
Terör örgütü liderleri yaptıkları açıklamada İsrail’e yönelik saldırılarda kullandıkları silahların Amerika ve uluslararası şirketlere ait olduğunu ifade ettiler.
Silahlar geçtiğimiz haziran ayında Hamas’ın Gazze’nin kontrolünü ele geçirmesiyle birlikte, ABD destekli güvenlik güçleri ve El Fetih örgütünün askerlerinden toplanmıştı.
Pazartesi günü Hamas’a bağlı Direniş Örgütü Sözcüsü Muhammed Abdel, ‘Amerika ve batıya ait silahlar Hamas’ın Gazze’yi ele geçirmesinden önce El Fetih’te bulunuyordu. Pazar günü İsrail’e karşı kullandığımız Amerikan silahları ilk kez kullanılmadı. Filistin’in özgürlüğü için tüm silahları kullanarak direnmeye devam edeceğiz’ açıklamasını yaptı.

Olmert: Filistinliler Kassamlar’ın bedelini ödemeli
Pazartesi Sderot’ta devam eden roket saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert yaptığı açıklamada, Hamas’a karşı pes etmeyeceklerini ve İsrail Güvenlik Güçleri’ne bölgedeki tüm teröristleri yok etmek için emir verildiğini açıkladı.
Olmert Sderot saldırısında yaralananların ailelerine geçmiş olsun dilerken, empati yapabildiğini belirtti.
Olmert, Negev’deki roket saldırılarına müdahalenin geçtiğimiz günlerde başladığını ve günden güne bu tepkinin artacağını ifade etti.
Pazartesi günü Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer ile görüştükten sonra açıklama yapan İsrail Başbakanı, ‘Bunu göz ardı etmeyeceğiz.  İsrail saldırılarına sebep olanları hedef alacağız. Sderot’taki okullarımızı korumaya devam edeceğiz. Tüm şehirlerimizin güvenliğini neye mal olursa olsun sağlayacağız’ dedi.
Olmert, şehirlerdeki okulların ve oyun parklarının güvenliğinin sağlanması için büyük bir bütçe ayırdıklarını ifade etti. Filistinlilerle yapılan barış görüşmelerine yönelik ise, ‘ FÖY Lideri Mahmud Abbas ile ciddi görüşmeler yapıyorum. Umarım en yakın zamanda hedeflere yönelik ortak hareket edebileceğiz’ dedi.