Toplum`dan Haberler

Ibrani takvimine göre 5768 yılına girişimizi simgeleyen Roş Aşana bu sene 13- 14 Eylül günleri sinagoglarda dualarla karşılanacak. Yeni bir yıla girerken hayır kurumlarımız, hazırladıkları kart ve armağanlarla, dost ve akrabalarının yeni yıllarını kutlamak isteyenlere vesile olacak.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

ÖYD’li öğrencilerin sınav başarısı
Öğrencilere Yardım Derneği (Mişne Tora) bünyesinde eğitim desteği alan ve ÖSS’ye giren 21 öğrenciden 17’si çeşitli üniversitelerde okuma hakkı kazandılar.
Öğrencilerin girdikleri üniversiteler arasında İstanbul Teknik Üniversitesi  Kimya Bölümü, Kırklareli Üniversitesi Turizm ve Otelcilik(2 yıllık), Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi, Bankacılık, Mimar Sinan Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi Çevre Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik ve İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği bulunuyor.

İlay Erol Penso dünyaya geldi
Cemaat Başkan Yardımcısı Robert Sara Abudara ile Sara  Erol Penso’ torunları  Yelda Niso Penso’nun erkek çocukları dünyaya geldi.
Aburada ve Penso ailelerini kutlar, Minik İlay’a sağlıklı uzun bir yaşam dileriz.

Dr. Şalom Benhabib aramızdan ayrıldı
Cemaatimizin sevilen doktorlarından Jinekolog Şalom Benhabib vefat etti. Benhabib 5 Eylül günü Ulus Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanıyor.
Kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Seren Kumrulukuş ile İzzet Menase evlendi
Haydarpaşa ve Caddebostan Sinagogları Vakfı Başkanı Mordo  Elmas Kumrulukuş’un kızları Seren ile Lusi Levi ve Jojo Menase’nın oğulları İzzet 2 Eylül Pazar günü Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen dini törenle evlendiler. Kumrulukuş, Levi ve Menase ailelerini kutlar genç evlilere bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

Edna Eskenazi Gözcü ile Mete Muğrabi evlendi
Dostluk Yurdu Derneği’nin sahnelediği oyunlarda “Moiz” tiplemesiyle cemaat bireylerinin gönüllerinde taht kuran Jojo- Tuna Eskenazi Gözcü’nün kızları yazarlarımızdan Edna ile Tuna İzak Muğrabi’nin oğulları Mete 2 Eylül Pazar günü Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen dini törenle yaşamlarını birleştirdiler. Eskenazi Gözcü ile Muğrabi ailelerini kutlar, genç çifte bir ömür boyu mutluluklar dileriz.