Şas Partisi liderinin askerlerle ilgili yorumu tepki uyandirdim

Haftalık konuşmasında İsrail askerlerinin dini kurallara uymadığı için savaşta öldüğünü söyleyen Rav Ovadya Yosef, askerlere yönelik yorumlarıyla tepkiye yol açtı

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yediot Ahranot Gazetesinin haberine göre; her hafta cumartesi günü yaptığı konuşmasında Şas Partisi’nin dini lideri Rav Ovadya Yosef, İsrail askerlerinin İkinci Lübnan Savaşı’nda dini kurallara uymadığı için hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.  Rav Yosef, “İsrail Ordusu askerleri Şabat’a uymadıkları, Tora’nın kurallarına uymadıkları ve her gün dua etmedikleri için hayatını kaybetti” dedi. Rav Yosef, askerlerin dindar olması için dua ederken, o zaman barış içinde iyi bir hayat yaşayacaklarını da sözlerine ekledi. 
Askerlerin dua ettiği takdirde savaşlarda ölmeyeceğini de söyleyen Rav Yosef’e  çeşitli çevrelerden tepkiler yağdı. Asker oğlu Kobi’yi 1997 yılında bir çatışmada kaybeden baba Eli Ben- Shem, Rav’ın görüşlerini kınayarak, binlerce kişinin lideri olan iyi bir din adamının, bu konuşmalarıyla kendisine en yakın insanları üzmesinin utanç verici olduğunu söyledi. 
Tepkilerin ardından bir açıklama yayınlayan Şas Partisi, Rav’ın Tora’dan bir bölüm okuduğunu ve amacının İsraillileri, tövbe etmeye ve askerlerin güvenli bir şekilde dönmesi için dua etmeye teşvik olduğunu söyledi.