Galata ziyaretçilerini bekliyor

Marsel RUSSOAvrupa`nın 30 ülkesinde eş zamanlı düzenlenen Yahudi Kültürü Avrupa Günü ilgi çekici etkinlikleri ile 2 Eylül Pazar ziyaretçilerini bekliyor. Saat 11.00`de başlayacak faaliyetler arasında konferanslar, sergiler, konserler bulunuyor. Ve tabii ki, Yahudi mutfağından lezzetler de hemen orada olacak…

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İşte programa ait bazı ip uçları:
-  Neve fialom Kültür Merkezi bir yandan Eti Koen’in Yamalı Bohça Sergisine ev sahipliği yaparken, aynı mekanda öte yanda UÖML Korosu konseri 11.30’da, İzzet Keribar’ın Türkiye Sinagogları Dia Gösterisi 13.30’da ziyaretçilerle buluşacak.
-  İtalyan Sinagogu saat 11.00’de Cako Taragano yönetimindeki Sinagog ilahileri korosuna, saat 14.00’de Linet fiaul Judeo- Espanyol fiarkı Dinletisine ev sahipliği yapacak.
-  Tilbe Saran’ın şiir dinletisi saat 14.00’te, Klez- Mez Grubunun müzik yolculuğu ise saat 16.30’da Aşkenaz Sinagogunda takip edilebilir.
-  Besteci Angelika Akbar’ın piyano resitali saat 15.30’da Osmanlı Bankası Müzesinde gerçekleştirilecek. Aynı mekanda saat 14.30’da Prof. Dr. Ayhan Aktar’ın “Anılarda Yahudi Yaşamından Sayfalar” başlıklı konferansı da izlenebilir.
-  Karen Gerşon fiarhon’un hazırladığı “Masalımsı Tarih Fotograf Sergisi” saat 11.00’den itibaren, “Türk Yahudilerinin Bir Yüzyıllık Yaşamından Kesitler” başlıklı sunumu ise saat 16.45’te  Schneidertempel Sanat Merkezinde gerçekleşecek.
-  500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde gün boyu “Kamondolar Fotograf Sergisi” ile Naim Güleryüz ve Seyfi İşman’ın hazırladıkları “Dünden Bugüne Edirne” başlıklı kısa belgesel film izlenebilir.
-  Galata Kulesi Meydanı saat 17.00’den itibaren Karmiel Dans Grubu, Cenk Rofe, Melin- Selim Yuna Tango Gösterisi ve Sefarad Konseri’ne ev sahipliği yapacak.
-  Günün son etkinliği Hiçkalmaz Jazz Grubu’nun saat 21.30’da Galata Derneğindeki dinletisi olacak…