Örümcek adam Portekiz`de köprüye tirmandi

`Örümcek Adam` lakaplı Fransız Alain Robert, Portekiz`in başkenti Lizbon`daki Tage Nehri`nin iki yakasını birleştiren 25 Nisan Köprüsü`nün ayaklarından birine tırmandıktan sonra inişinde polis tarafından gözaltına alındı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Sabah saatlerinde bir taksiyle köprünün ayaklarından birine giden Alain Robert, bir İngiliz televizyon kanalının helikopterle takip ettiği kameraların önünde yaklaşık 20 dakikada tırmanışını tamamladı. Dünyanın en yüksek yapılarına çıkmasıyla ünlü Robert'ın tırmandığı 2.2 km uzunluğundaki 25 Nisan Köprüsü'nün ayaklarının denizden yüksekliği 190 metreyi aşıyor.
Portekiz'in en yüksek yapılarından biri olan ve 7 Ağustos’ta inşasının 41.  yıl dönümünü kutlayan köprü, inşa emrini veren diktatör Salazar ismiyle de anılıyor. Salazar diktatörlüğünün 25 Nisan 1974'te devrilmesinden sonra köprünün adı değiştirilmişti.
Robert'ı, Lizbon'da daha önce bir telefon operatörünün tanıtım spotu için 145 metre yüksekliğindeki Vasco de Gama kulesine tırmanmıştı.
45 yaşındaki Örümcek Adam, daha önce aralarında Fransa'daki La Defense, Eiffel, Montparnasse kuleleri, New York'taki Empire State Building, Kuala Lumpur'daki Petronas, dünyanın en yüksek yapısı Tayvan'daki Taipei 101 ve Hong Kong'daki Cheung Kong Center'ın bulunduğu 50 kadar yüksek yapıya çıplak elle tırmanmıştı.
Robert'in 1982'de bir kaya tırmanışında geçirdiği kazadan sonra doktorlar bir daha tırmanmasının olanaksız olduğunu söylemişlerdi.