İngiliz gazetesine göre, Hizbullah toprak satin aliyor

İngiliz gazetesi The Sunday Telegraph`ın haberine göre, Hizbullah Güney Lübnan`da Hıristiyanlar ve Dürzülerden geniş arsalar satın alıyor. Gazetede Hizbullah`ın bu topraklarda askeri gücünü arttırarak İsrail ile yeni bir savaşın hazırlıklarını yaptığı iddia edildi

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
İngiliz gazetesi The Sunday Telegraph’a göre Hizbullah, Litani Nehri’nin kuzeyindeki toprakları satın alarak, çalışmalarını Lübnan Ordusu ya da Birleşmiş Milletler kuvvetleri tarafından rahatsız edilmeden sürdürebiliyor. Gazeteye göre Hizbullah, Litani Nehri’nin kuzeyinde bulunan ancak Katyuşa roketlerine atış rampası olabilecek kadar İsrail’in yakınında bulunan Chbail kasabasının etrafındaki alanı kapatmış durumda. Kasabanın yakınlarına, “Giriş yasaktır. Hizbullah alanı” yazılı bir tabela asılırken, giriş yasağı silahlı kişiler tarafından sağlanıyor. 
1992’den beri bölgede çalışan Hıristiyan kanun koyucu
Edmund Rizk, “Hıristiyanlar ve Dürzüler arazileri satarak taşınırken, yerlerine Şiiler yerleşiyor. Bölgede olağanüstü bir demografik kayma yaşanıyor ” dedi.  İsrailli askeri kaynaklara göre Hizbullah, Lübnan Savaşı’ndan bu yana silah deposunu ikmal etti ve hatta çeşitli şekillerde geliştirdi.
Örgütün Güney Lübnan’da daha aktif olduğu, bu sebeple Hizbullah ile bölge yerlileri arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığı söyleniyor.
The Sunday Telegraph’da  arsa satışından Ali Taceddin’in sorumlu olduğu söyleniyor. Zengin Şii işadamı Taceddin, Sierra Leone’de elmas ticareti yaparak kazandığı servet ile Lübnan’a gelerek başarılı bir inşaat şirketi kurdu. Taceddin, Hizbullah’la herhangi bir bağlantısı olmadığını savunurken, kendisinin örgütün yürüttüğü geniş çaplı yeniden yapılanma programının başlıca oyuncularından biri olduğu iddia ediliyor.