Sivasspor Teknik Direktörü: “Balili bizim Yahudimiz”Futbol sahalarinda ter&

Trabzon`da oynanan Trabzonspor- Sivasspor maçının, son dakikada bazı seyircilerin sahaya girip konuk takımın oyuncularına saldırması nedeniyle tatil edilmesi büyük yankı yaptı. Ev sahibi takımın Mısırlı futbolcusu Ayman Abdelaziz`in, Sivasspor`un İsrailli oyuncusu Pini Felix Balili`ye kasti tekme atması ile ateşlenen olay futbol sahasında terör havas

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Tatil edilen maçın son dakikasında Mısırlı futbolcu Ayman Abdelaziz’in kasti faulüne maruz kalan Sıvasspor’un İsrailli golcüsü Pini Felix Balili; “Benim Türk futbolcularla hiçbir sorunum yok ama o iki Mısırlı, Ayman ve El Saka her maçta bana kasti tekme atıp küfür ediyor” dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Arap kökenli kardeşlerimiz sporu değişik şekilde yorumlayabiliyor. Bugüne kadar Balili’nin hiçbir Türk futbolcuyla problemi olmadı. Balili bizim Yahudimiz, kimseyi ilgilendirmez” açıklamasını yaptı.
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Balili’nin zaman zaman Arap ülkeleri kökenli oyuncuların ırkçı saldırılarına maruz kaldığını öne sürerek, saldırıların devam etmesi halinde UEFA’ya başvuracaklarını söyledi. Odyakmaz, “Arap- İsrail savaşının hesaplaşma yeri, Türkiye ligi olmamalı” dedi.
Geçen yıl Konyaspor maçında futbolcu El Saka’nın küfürler edip kendisini tahrik etmeye çalıştığını, sakatlanması için ne gerekiyorsa yaptığı söyleyen Balili, “Ben tahriklere kapılmadım çünkü bir profesyonelim. Ama kasti tekme atmak futbola ihanettir” açıklamasında bulundu.