Sofuoğlu tarihe geçti

Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası`nda sezonun bitimine üç ayak kala Kenan Sofuoğlu şampiyonluğa ulaştı. Motosiklet sevdası babasının tamir atölyesinde başlayan Sofuoğlu, "Kariyerimin en zor yarışıydı" dedi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Supersport Dünya Şampiyonası'nda sezonun tamamlanmasına üç yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu, motor sporlarında dünya şampiyonu olan ilk Türk unvanını elde etti.
En yakın rakibinin 70 puan önünde İngiltere'nin Brands Hatch pistinde Ten Kate Honda takımında yarışan Sofuoğlu, ikinciliği elde ederek mutlu sona ulaştı. Motorunun numarası 54'ün simgelediği kent Sakarya'da, babası İrfan ustanın motosiklet tamir ve satış dükkanında motor sesine aşık olan 24 yaşındaki Kenan Sofuoğlu, yeteneği ile çocuk yaşta birçok başarıya imza attı.
Kardeşi Sinan'ın ardından pistlere çıkan Kenan Sofuoğlu, ismini ilk kez 1998'de duyurdu. İlk Türkiye Şampiyonluğu'na 14 yaşında ulaşan Sofuoğlu, Şubat 2001'deki ekonomik krizde sponsoru Honda'yı kaybetti.
Hayallerine kavuşmak için çırpınan Sofuoğlu'nun yardımına ailesi koştu. Baba İrfan Sofuoğlu, oğlunu Avrupa pistlerinde görmek için dükkanındaki tüm motosikletleri satarak, 50 bin Euro topladı. Almanya'da yaşayan bir akrabası sayesinde katıldığı Yamaha R6 Shell Cup'ta şampiyon olan Kenan Sofuoğlu, Yamaha takımı menajerlerinin dikkatini çekti. 2003'te Yamaha'nın seçmelerini kazanan dört motosikletçiden biri olarak katıldığı 600 cc Supersport kategorisinde de sezonu ikincilikle kapayan Sofuoğlu, Yamaha'nın güvenini kazandı. Avrupa 1000 cc Super Stock kategorisinde üçüncü olarak kürsüye çıkan Sofuoğlu, bu başarıyı kazanan tarihteki ilk Türk sporcu unvanını aldı.
Kariyerinin en zor yarışını yaptığını söyleyen Kenan Sofuoğlu, "Eminim ki, bundan sonra motor sporları Türkiye'de daha da gelişecek" dedi.