Yasef Yahya anildi

2003 yılının 21 Ağustos günü muayenesinde teröristlerin hain saldırılarına kurban giden Diş Hekimi Yasef Yahya 7 Ağustos Salı günüUlus Mezarlığı`ndaki mezarı başında anıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hahambaşı Rav İsak Haleva şehir dışında olduğundan duaya katılamazken, Yahya ailesi, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Hahambaşılık Bet- Din üyeleri, cemaat ileri gelenleri, Yasef Yahya’nın arkadaşları ve dindaşlar hazır bulundular.
Mezar ziyaretinin ardından mezarlığın üst midraşında yapılan Limud duasında Rav Yeuda Adoni Bereşit kitabından bir alıntıyla yaptığı konuşmada: “İlk insanların kaç yıl yaşadıkları ve öldükleri tarih belirtilir.  Tek bir insan için ‘Allah o’nu yanına aldı’ der. Tanrı çok sevdiği kullarını yanına alır, Yasef Yahya’yı da yanına aldı.  Yasef Yahya ölmedi, bu duaya katılan veya katılmayan herkesin kalbinde yaşamaya devam ediyor” dedikten sonra Yahya ailesine dönerek müsterih olun, bu gün buraya gelenlerin hepsi sizin için buradalar, hepsi sizin çocuklarınız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Dualar, Rav Yeuda Adoni, Rav İzak Alaluf, Rav Mendy Chitrik ve  Hazan Natan Siliki tarafından okundu. 
Bu yılki anma duasına diğer yıllara oranla daha fazla katılım olduğu gözlemlendi.