İsrail`de Türkiye paneli

22 Temmuz seçimlerinin ardından 25 Temmuz Çarşamba günü İsrail`de, Herzliya Interdisciplinary Center`da (IDC), “The Middle East after the Turkish Elections” (Türkiye Seçimlerinden Sonra Ortadoğu) konulu bir panel düzenlendi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bir dönem Ankara’da görev yapan İsrailli Diplomat Dr. Alon Liel’in düzenlediği ve moderatörlüğünü yaptığı “Türkiye Seçimlerinden sonra Ortadoğu” konulu panelin katılımcıları Gazeteci/Yazar Cengiz Çandar ile İstanbul Bilgi İniversitesi Öğretim İyesi Soli Özel’di.
Herzliya İnterdisciplinary Center Temsilcisi Prof. Moshe Barniv, Türkiye’nin Tel- Aviv Büyükelçisi Namık Tan, Türkiyeliler Birliği Başkanı Momo Uzsinay ve İsrail- Türkiye İş Konseyi Başkanı Menashe Carmon’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte AK Parti’nin başarısı değerlendirildi.
Panelde, AK Parti’nin merkeze kaydığı, ılımlı İslam bir parti olduğu halde pragmatik bir yapıya sahip ve Türkiye’yi AB’ye yaklaştıracak tek parti olduğu belirtilirken, Türkiye’nin asla bir İran olmayacağı, Atatürk devrimlerini değişmez bir ideoloji olarak kabul etmenin hata olduğu vurgulandı. Soli Özel, Türkiye’de demokrasinin kazandığına değindi, Cengiz Çandar ve Büyükelçi Namık Tan, İsrail- Türkiye ilişkilerinin önceki AK Parti Hükümeti’nde olduğu gibi gelişmeye devam edeceği güvencesini verdi. Dr. Alon Liel, Başbakan Erdoğan’ın Atatürk’ten sonra Türkiye’de köklü reformlar yapabilecek tek lider olduğunu söyledi.