İspanya: Suriye`den İsrail`e olumlu mesaj var

Gazetemiz Şalom`un kurucusu Avram Leyon`u her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulus Aşkenaz Mezarlığı`ndaki mezarı başında saygıyla andık.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                  07/08/2007

İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Moratinos Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan İsrail’e ‘olumlu bir mesaj’ vermek üzere İsrail Dışişleri Bakanı Ehud Olmert ile görüşmek için çağrıda bulundu.

Maratino birkaç gün önce Şam’ı ziyaret ederek Esad ile yaptığı 45 dakika süren özel toplantıda Suriye’nin İsrail ile olan ilişkilerini düzeltmeye yönelik görüşmüştü.

İspanyalı yetkililerden alınan bilgilere göre Moratinos ile Esad’ın görüşmesi çok iyi geçti. Geçtiğimiz senelerde Ortadoğu’nun AB temsilcisi olarak görev yapan Moratinos, İsrail yetkililerine verdiği bilgilerde Suriye liderinin İsrail’e yönelik ilginç ve yapıcı önerilerinin olduğunu belirtti.

İspanya dışişleri bakanı Olmert’den görüşmeye dair olumlu bir yanıt almasa dahi Eylül ayının başında İsrail’i ziyaret etmeyi planlıyor. İsrail Başbakanlığı yetkililerine göre ise Olmert bu görüşmeyi memnuniyetle kabul edecek.