Olmert iktidarda kalmaya kararli

Kadima Lideri ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Kudüs`teki evinde partisinin üst düzey yöneticileriyle yaptığı toplantıda, Kadima`nın önümüzdeki birkaç sene daha İsrail`i yönetmeye devam edeceğini ve kendisinin başbakan olarak kalacağını söyledi.

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu açıklamayla, Savunma Bakanı ve İşçi Partisi lideri Ehud Barak’a ve Likud Lideri Binyamin Netanyahu’ya açık mesaj verdi.  İsrail başbakanı ülkenin güvenlik, insan hakları, sosyal ve ekonomi konularında dengeli bir politika izleyerek yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Olmert, Haim Ramon’un ve Ronnie Bar- On’un bilgi birikimleri ve becerileriyle bakanlık makamını hak ettiklerini belirtti. İşçi Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Ehud Barak’ın erken genel seçim istediği biliniyor. Netanyahu ise, Barak’ın 2000 yılında Güney Lübnan’dan çekilmesini İsrail’in Lübnan politikalarındaki hatası olarak gösteriyor. 
Netanyahu parti içi liderlik mücadelesinin kalmamasıyla beraber dikkatini İşçi Partisi’ne ve başkanı Ehud Barak’a yöneltti. Netanyahu ve Barak’ın Olmert’ten ziyade birbirlerini rakip olarak gördükleri aşikar.