Bati Negev`deki kibbutza Kassam roketi düştü

Pazartesi günü Gazze`den ateşlenen bir Kassam roketi, Batı Negev`deki Kibbutz Karmiah`da bir eve düştü. Füze, çatıdan içeri girerek sekiz aylık bir bebeğin odasında patladı, ancak yaralanan olmadı.

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Kırmızı alarm üzerine, bir anne çocuğunu alarak evin daha güvenli bir kısmına koşarken, patlamadan sonra ailenin üç üyesi, anneanne, anne ve bebek, tıbbi müdahale için hastaneye götürüldü. Kibbutz Karmiah aile için geçici bir ikametgah bulmaya çalışılacağını söyledi.
Pazartesi günü ilerleyen saatlerde, Kuzey Gazze’den İsrail’e atılan üç havan topu Kisufim kavşağı yakınında açık bir alana düştü. Saldırıda yaralanan olmadı.
Pazar günü ise Sderot’taki Sapir Koleji’nin girişine düşen füze sebebiyle bir kadın öğrenci elinden yaralanırken, diğer bir füze aynı şehirde başka bir okulun yakınına düştü. İslami Cihad örgütünün üstlendiği saldırıda maddi zarar meydana gelirken, yaralanan olmadı. Tanıkların ve hastane görevlilerinin ifadesine göre; saldırılardan kısa bir süre sonra İsrail Hava Kuvvetleri de Kuzey Gazze’deki Beit Hanoun’da iki İslami Cihad üyesini öldürdü.
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, pazar günü bakanlar kuruluna yaptığı açıklamada, Gazze bölgesindeki tüm okulları füze saldırılarından korumak için güvenlik açısından güçlendirme kararı konusunda, Yüksek Adalet Mahkemesi ile çatışmak istemediğini söyledi.