ÖSS`de Doğru Tercih Rehberi: UÖMO

UÖMO mezunları bu yıl da, gelecekte yapacakları mesleği belirleyecek tercih sıralamasını tüm lise hayatları boyunca okulda ÖSS çalışmalarını takip eden “Danışman Koçları” ve bu konuda deneyimli öğretmenleri ile birlikte yapacaklar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu yıl ÖSYM tarafından yapılan değişiklikler nedeniyle doğru tercih için,  alınan puanın yanı sıra, ÖSS sonuç belgesindeki başarı sıralamalarının da doğru yorumlanması gerektiğini belirten UÖMO eğitimcileri, sistemi değerlendirdiklerini ve öğrencilerinin sıralamalarını yapmaya hazır olduklarını belirttiler.
Adayların tercih sıralamasını yaparken, istekleri ile birlikte geçmiş yıllardaki verilere dayanan puanları, yüzdelik dilimleri, başarı sıralarını, ve kontenjanları da dikkate almaları gerektiğini vurgulayan UÖMO Eğitimden Sorumlu Vakıf Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr Esin Gidon “Sekiz yıldır okulumuzda öğrencilerimizin ÖSS tercihini bire bir yapmaktayız. Son yıllarda ÖSS başarımız % 100’e ulaştı. 2006 ÖSS’de UÖMO, üniversiteye öğrenci yerleştirmede İstanbul’daki özel okullar arasında 1.sıraya yerleşti. Bu senede tüm öğrencilerimiz sınavda başarı göstermişlerdir. Deneyimli eğitim kadromuzla birlikte önümüzdeki günlerde öğrencilerimizle tek tek tercih sıralaması yapacağız. Listedeki birinciliğimizi koruyacağımıza inanıyoruz” dedi.