Ortadoğu elçisi Blair bölgeyi ziyaret etti

18/07/200717 Temmuz`da yeniden ülkesinin başına geçen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İsrail` barış çağrısında bulunarak, artık gizli görüşmeler yapmak istemediklerini ve her iki tarafın da isteklerini açıkça dile getirmesi gerektiğini belirtti.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                     24/07/2007

Geçtiğimiz aylarda Dörtlü tarafından Ortadoğu elçisi olarak atanan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, pazartesi günü Kudüs ve Ramallah’ı ziyaret etti.

Pazartesi günü Kudüs’e gelen Blair, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile bölgedeki politik gelişmeleri görüştü. Livni, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için Filistin yönetiminin terörle savaşması gerektiğini ve Dörtlü’nün öne sürdüğü koşulları kabul etmesi gerektiğini söyledi. Blair’e bölgedeki görevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Livni, uluslararası camianın barış sürecinde büyük rol oynadığını ve radikalcilerle barış isteyen politikacılar arasındaki farkın göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Salı günü Peres ile yaptığı görüşmede Blair, bölgede barış için umut olduğunu ve bunun zamanla üzerinde çalışılarak ortaya çıkarılacağını yineledi. Nobel barış ödüllü Peres de Blair’i destekleyerek, “Senin başarın bizim başarımız, senin hayallerin bizim hayallerimiz. Barış umudumuz var. Bu yolda senin yanında olacağız” yorumunu yaptı.