A. Chouraqu yaşama veda etti

Geçtiğimiz hafta Elysée Sarayı`nda kaçırılan üç İsrailli askerin ailelerini kabul eden Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, askerlerin serbest bırakılması için tüm gücünü kullanacağı güvencesini verdiNelly BAROKAS

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

Bir dönem David Ben- Gurion’un danışmanlığını yapan Fransız- İsrailli yazar Andre Chouraqui, geçtiğimiz hafta Kudüs’te yaşamını yitirdi.
90. doğum gününden bir ay önce yaşama veda eden yazar Andre Chouraqui, özellikle Tevrat’ı Fransızcaya tercümesi etmesi ile tanınmıştı. Yazar, bir dönem David Ben- Gurion’un danışmanlığını yapmış, ayrıca Kudüs Belediye Başkanı vekilliği görevinde bulunmuştu. Şairliği ve dini metinleri çevirmedeki ustalığı ile de tanınan Chouraqui’nin Tevrat ve Yeni Ahit tercümeleri 1974- 1977 yılları arasında 26 cilt halinde yayınlandı. 1917’de Cezayir’de doğdu, Paris’te hukuk eğitimi gördü. II. Dünya Savaşı süresince Fransız direnişçilerine katıldı ve bir süre gizlenmek zorunda kaldı. 1958’te İsrail’e yerleşti. 1959- 1963 yılları arasında başbakan danışmanlığı, 1965- 1973 yılları arasında da Kudüs belediye başkan vekilliği yaptı.