İsrail`de buz hokeyi şampiyonasi

Şimon Peres, yemin ederek İsrail`in dokuzuncu devlet başkanı olarak görevine resmen başladı

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrailli spor fanatikleri futbol ve basketbol hastası. Ancak buz hokeyinin uzun ve oldukça sıcak yazları, kısa ve yağmurlu kışları ile tanınan bir ülke için uygun bir spor dalı olacağı söylenemez

Yine de bu durum İsrail Buz Hokeyi Federasyonu'nu Dünya Yahudi Hokey Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan alıkoymadı. Kanada, Fransa, İsrail ve Amerika’dan katılacak takımları genç hokey ligleri, üniversite ligleri ve profesyonel lig takımlarından katılan 18 yaş üstü atletlerden oluşuyor. Atletler, 13–20 Temmuz arasındaki düzenlenen turnuvada mücadele edecekler.
İsrail Buz Hokeyi Federasyonu geçen sene Dünya Genç Şampiyonasına da ev sahipliği yapmayı planlıyordu, fakat Lübnan’da Hizbullah’a karşı yürütülen savaştan dolayı iptal edilmişti. İsrail’deki Buz Hokeyi Federasyonu Pazarlama ve Halka İlişkiler Müdürü ve Kanada Takımı Başkanı Alex Voihanski “Dünyaya ve Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu’na, İsrail’in sadece savaştan ibaret olmadığını, dünya standartlarında bir turnuvaya ev sahipliği yapabileceğini göstermek önemli. Aynı zamanda dünyaya birçok yetenekli Yahudi hokeyci olduğunu göstermek istiyoruz” dedi. Voihanski benzer şampiyonaları 2 ya da 4 senede bir olarak düzenlemeye devam etmek istediklerini de ekledi.