Silvan Şalom, Likud liderliğine aday değil

Likud Partisi Milletvekili Silvan Şalom pazartesi günü yaptığı açıklamada, Likud`un liderlik seçimlerinden adaylığını çektiğini açıkladı. Şalom, Likud Lideri Binyamin Netanyahu`nun seçim tarihini eylüle çekmesinin adil olmadığını belirtti

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrailli Likud Partisi Milletvekili Silvan Şalom pazartesi günü Tel Aviv’de düzenlediği basın konferansında 3 Eylül’de yapılacak olan liderlik seçimlerinde adaylıktan çekildiğini söyledi. Seçim tarihini eylüle çekmek isteyen Likud’un Lideri Binyamin Netanyahu ile işbirliği yapamayacağını söyleyen Şalom, “Bugün Likud’da olanlar Suriye’deki Baas rejiminin tipik bir benzeri. Netanyahu’nun uygulamak istediği bu mu?” dedi.
Şalom sözlerine, “Bibi’nin planladığı seçimler değil, benim ayak uyduramayacağım bencil bir davranış. Bu halk tarafından kabul edilemeyecek olan gayri meşru bir adım” şeklinde devam etti.
Likud Lideri Binyamin Netanyahu geçtiğimiz hafta eylülde gerçekleşecek olan Likud’un  liderlik seçimlerinin Şalom’un itirazına karşın gerçekleşmesine karar vermişti. Şalom ise ön seçimlerin adayların hazırlığını tamamlamasıyla birlikte Roş Aşana sonrasında gerçekleşmesini istemişti.
Şalom toplantı sırasında Likud’la ilgili olarak, “Bugün Likud’un iyi zamanları olabilir. Kısa ve adil bir kampanya yürütebilirdik. Fakat biz sessiz kalmayı tercih ettik, dolayısıyla ben bunun içinde yer almayacağım. Ön seçimler Bibi ile Moşe Feiglin arasında olacak, iyi olan kazansın” yorumunu yaptı.
Likud’un aşırı sağcı kanadını temsil eden Moşe Feiglin, 2005 yılında Likud’un liderlik seçimlerinde aday olmuş ve %12.5 oy toplamıştı.
Şalom, hakiki seçimlerde katılımcıların kendilerini sundukları bir süreç olduğunu ve bu kadar kısa zamanda bunun gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.
Şalom ayrıca Netanyahu’yu üyelerini Likud’dan uzaklaştıracak saldırgan davranışlarda bulunmakla suçladı: “Bibi dahil hiç kimse beni evimden kovamaz. Ben ondan önce vardım ve ondan sonra da kalacağım” dedi.