Livni - Fayad görüşmesi

Lituanya`dan tarihi bir Tora Rulosu (Sefer Tora) Harry S. Truman uçak gemisine getirildi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                    10/07/2007

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) Başbakanı Salam Fayad Pazar günü buluşarak İsrail’in güvenliğini tehlikeye sokmadan Filistin halkının hayat standardının nasıl yükseltilebileceğini konuştular.

Yapılan basın açıklamasına göre Livni ve Fayad “Arap dünyasının da destekleyebileceği İsrailliler ve Filistinlilerin arasındaki diyalogu güçlendirecek” yollar hakkında görüştüler.

Bu görüşme, FÖY Başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas liderliğindeki geniş tabanlı hükümeti feshetmesinden beri Livni’nin aynı zamanda dışişleri bakanlığını da yürüten Fayad ile ilk görüşmesi oldu.

İsrail Dışişleri Bakanı, görüşmeden hemen sonra yaptığı açıklamada Fayad’ın (İsrail ve FÖY’de süren) durumu değiştirmek için gösterdiği kararlılıktan ve yeni FÖY hükümetinden olumlu olarak etkilendiğini söyledi. Livni, Fayad’ın ciddi ve iş yapmaya hazır olduğunu hissettiğini de ekledi.

Fayad, Livni’den önce geçen hafta da İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşmüştü. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın geçen haftaki Ortadoğu gezisi sırasında Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in arasında yapılacak bir görüşme daha planlanmıştı.