Avrupa Konseyi`nden antisemitizme karşi mücadeleye destek

Avrupa Yahudi Din adamları Merkezi üyeleri ile bir araya gelen Avrupa Konseyi Başkanı, antisemitizme karşı eğitimi yaygınlaştırma sözü verdi

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Avrupa Yahudi Din adamları Merkezi (Rabbinical Center of Europe- RCE), Strasbourg’daki Avrupa Konseyi’nde antisemitizm konusunda uluslar arası bir konferans düzenledi. Merkezin üyeleri, Avrupa Konseyi Başkanı Rene van der Linden’e Yahudi antisemitizme karşı mücadelenin önemini anlatarak mezarlıklara yapılan saldırıların önlenmesi gerektiğini anlattılar. Konuşmalarda, antisemitizm Avrupa’nın göbeğinde gelişen bir kanser olarak nitelendirildi.
Avrupa Konseyi, Holokost’un başlangıcı sayılan Kristal Gece’nin 70. yılı olan 2008’de bir anma töreni düzenleyecek. Başkan Rene van der Linden, RCE heyetine yaptığı konuşmada geçmişteki dehşetlerin bir daha tekrarlanmaması için Avrupa’daki genç neslin Holokost eğitimine destek vereceğini söyledi.
Rav Yisroel Yaakov Lichtenstein, Nazi imparatorluğunun çöküşünden 62 yıl geçmiş olmasına karşın, antisemitizmin yükselmeye devam ettiğine dikkat çekerek Avrupa Konseyi’nin desteği ile insan haklarının tüm Avrupa’da daha iyi korunabileceğini söyledi.
Konferans sonrasında RCE üyeleri İnsan Hakları Komitesi’nden Thomas Hanmarberg ile bir araya geldiler. Hanmarberg, mezarlıklara saldırılarda bulunanların genelde gençler olduğuna değinerek, Holokost’u bilmeyen genç neslin eğitilmesi gerektiğini, Avrupa’nın ancak bu şekilde böyle bir eğitimin olumlu sonuçlarını alacağını söyledi.