Barbra Streisand Almanya`da konser verdi

Nelly BAROKASYıllardır Almanya`dan aldığı teklifleri reddeden ABD`li ünlü şarkıcı Barbra Streisand, geçtiğimiz hafta Berlin`de konser verdi

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Barbra Streisand’ın Waldbühne’de verdiği açık hava konserine Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit dahil olmak üzere 18.000 hayranı katıldı. 65 yaşındaki Streisand, Berlin dışında, İsviçre ve Fransa’yı da kapsayan bir Avrupa turnesine çıktı.
Berlin’deki hayranları, ünlü sanatçının Holokost nedeniyle Almanya’da konser vermeme kararını değiştirmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
İki buçuk saatlik konseri sonrasında Barbra Streisand izleyicilere; “Buraya gelmeye karar vermem bunca yılımı aldı. Geldiğinize ve bunca yıl beklediğinize teşekkür ederim. Köklü bir kültüre sahip bu güzel kentte konser vermekten mutluyum” dedi.
Almanya Yahudi Konseyi eski Başkanı Paul Spiegel, geçtiğimiz yıl ölümünden önce, Streisand’ın Holokost’u sebep göstererek Almanya’da konser vermeyi reddetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etmişti. “Almanya’da bir etkinliğe katılmayı reddeden sanatçılar var mı?” sorusuna Spiegel, “Bir tek Barbra Streisand” yanıtını vermiş, “Bu tutumunu tasvip etmediğim halde, onu anlıyorum” demişti.
“Bil dam Sonntag” Gazetesi konseri “yılın konseri” olarak nitelendirerek, “Büyük Barbra gerçekten buradaydı. Almanya’daki ilk konserinde 18.000 kişiyi mutlu etti” ifadesini kullandı.
“Der Tagesspiegel” Gazetesi, “Bu kadar tezahürat, sevgi gösterisi ve alkışla başlayan bir konser zor görülmüştür. Her şarkı sonrasında, seyirciler Barbra’yı ayakta ve coşkuyla alkışladı” şeklinde yazdı.