BBC muhabirinin yeni videosu şok edici

Hamas`ın Gazze`de El Fetih`i yenerek bölgenin kontrolünü ele geçirmesi ile birlikte taraflar arasındaki çizgiler belirginleşti. İkiye bölünen Filistin Özerk Yönetimi`nin El Fetih tarafına İsrail ve Batılı ülkeler destek verirken El Kaide ise Hamas`a destek çıkarak nüfuz toplamaya çalışıyor. Arap Ülkeleri iki tarafın barı

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hamas’ın Gazze’de kontrolü ele geçirmesi, İslam Ordusu Örgütü tarafından bu bölgede mahkum tutulan BBC muhabiri Alan Johnston’un serbest bırakılmasını zora soktu

İslam Ordusu Örgütü geçtiğimiz mart ayında kaçırdığı BBC muhabiri Alan Johnston’u serbest bırakmaya korkuyor. Gazze’de yönetimi ele geçirdikten sonra Hamas’ın, yaptığı ilk konuşmada kaçırılan BBC muhabiri sorununa değinmesi ve bu konuda tüm çabaların sürdürüldüğünü belirtmesi dikkatleri çekmişti. Ancak İslam Ordusu Örgütü ile tüm pazarlığı sürdüren üst düzey Hamas yetkilisi Mahmut Zahar’a göre, örgüt Alan Johnston’u serbest bırakmaya hazır ancak, serbest bırakılmasının ardından örgütün saldırıya uğrayacağı düşüncesi şu an için bunu engelliyor.
Geçtiğimiz hafta, tam olarak ne zaman çekildiği belli olmamakla birlikte BBC muhabiri Alan Johnston’a ait bir video yayınlanmış ve bu videoda verdiği olumlu mesajlar gerek ailesini, gerekse İngiltere’deki çalışma arkadaşlarını umutlandırmıştı. Ancak bu videodan kısa bir süre sonra örgüt tarafından yayınlanan Johnston’un yeni videosundaki görüntüler durumun daha ciddi bir boyuta ulaştığını gösteriyor. İntihar komandolarına özgü bir bomba yelek ile ekrana gelen Johnston, Hamas ile İngiliz Hükümetinin olayın çözümünü askeri müdahale ile sağlama konusunda anlaşması ile bir süredir devam eden pazarlık sürecinin sona erdiğini ve gelinen durumun kendisini zor durumda bıraktığını söylüyor.
İslam Ordusu örgütünün kendilerine yönelik bir saldırı durumunda bomba yüklü kemeri ateşleyeceğini belirten BBC muhabiri, bir önceki videoya göre de oldukça gergin görülüyor ve yeni gelinen noktada durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.