Parkorman`dan bir “Pirlanta” geçti

Dany Brillant`ı en az 10 yıldır büyük bir zevkle dinlerim ve hemen hemen bütün CD`lerini satın almışımdır. Frank Sinatra ve Charles Aznavour karışımı sesine, stiline hayranım. Geçen yazın başında, gazeteyi açıp da yaz konserleri programını görünce, gözlerime inanamamıştım: Dany Brillant geliyordu...Aylin YENGİN

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hemen bir organizasyona giriştim ve benim gibi Dany Brillant hayranı birkaç arkadaşımla birlikte – klasik deyin, demode deyin, Fransız ekolü deyin, bunları duymaya alıştım zaten – biletlerimizi aldık. Sonradan, maalesef tatil planımda bir değişiklik oldu ve konseri kaçırdım. O akşam Bodrum’da olmama rağmen, aklım İstanbul’daydı. Sonradan arkadaşlarımın bana ballandıra ballandıra anlattıklarını, yarı kıskançlık, yarı gıptayla dinlemiştim.
Artık kim bilir bir daha ne zaman izleme fırsatım olurdu? Bundan 5 ay önce, Biletix’ten gelen haftalık bültende bir de ne göreyim: Dany Brillant “Histoire d’un Amour” dünya konseri kapsamında, 8 Haziran akşamı bir konser vermek için tekrar İstanbul’a geliyor! Belki inanmayacaksınız ama biletleri 13 Şubat sabahı satın aldım, yani satışa çıktıkları gün. Doğal olarak yerlerimiz birinci sıradaydı. Biletlerimi cüzdanıma yerleştirdikten hemen hemen 4 ay sonra, harika bir yaz akşamında, Parkorman’ın büyülü atmosferinde, gerçek bir “Pırlanta”yı izleme şansım oldu.
Konser aşırı yoğunluktan – 4000 seyirciden bahsediliyordu – ve trafikten dolayı yaklaşık 45 dakika gecikmeli olarak başladı. Seyirciler huzursuzlanmaya başladıkları sırada yapılan ve konserin 10 dakika sonra start alacağını bildiren anons bizleri birazcık yatıştırmış olsa da, esas mutluluğu Dany Brillant’ı sahnede gördüğümüz an yaşadık. Mayıs ayında piyasaya çıkan yeni albümünden birkaç parça ile konserine başladı yakışıklı sanatçı.
Sesimiz soluğumuz kesiliverdi bir anda! Birkaç parçadan sonra, izleyicilerden biriyle “slow dans” etmek istediğini söylediğinde, bir anda hanım izleyiciler arasında bir telaş, bir izdiham yaşandı. Hele hele hızlı bir şarkı sırasında, bir “kızlar korosuna” ihtiyacı olduğunu anons ettiğinde, sahneye akın eden bayanları görmeliydiniz, bir ara sahnenin çökeceğinden korktum.
“Viens A Saint Germain", "Quand Je Vois Tes Yeux", "Parfums De l'Orient", "Ma Fiancée, Elle Est Partie", "Une Fille Comme Ça" ve daha niceleri… Bu enfes müzik şöleni iki saate yakın – arasız – sürdü, 3 ya da 4 kez bis yapıldı, kimsenin gitmeye niyeti yoktu… Muhteşem bir performans, bitip tükenmek bilmeyen bir enerji vardı ortamda. Parkorman’ın çıkışında sanatçının yeni albümü satılıyordu. 50'lerin kulak okşayıcı şarkılarını Küba ritimleriyle harmanladığı bu yeni CD’sini hemen satın aldım ve dönüş yolunda bol bol dinledim. Ben şahsen Dany Brillant’ı dinlemeye, izlemeye, danslarını seyretmeye doyamadım ve eminim Parkorman’ı hınca hınç dolduran diğer seyirciler de benimle aynı fikirdedirler.
Bu konseri kaçırdıysanız üzülmeyin, Park Orman konserleri yaz boyunca devam edecek:
•  29 Haziran Al Di Meola
•  30 Haziran Gloria Gaynor + Ajda Pekkan
•  3 Temmuz Buena Vista Social Club - 
   Cachaito Lopez
•  6 Temmuz Enrico Macias 
•  10 Ağustos Paul Young

Dany Brillant hakkında kısa kısa

•  Gerçek adı Daniel Cohen
•  28 Aralık 1965’te Tunus’ta dünyaya geldi
•  Eğitimi için gereken parayı, Saint Germain kaldırımlarında şarkı söyleyerek kazandı
•  Sahne kariyerine 1985’te bir kabarede başladı
•  Bugüne dek 8 albüm çıkarttı
•  İlk albümü, 1991 yapımı, “C’est Ça Qui Est Bon.”
•  1993’te gittiği Havana gezisi kariyerinde bir dönüm noktası oldu
•  Havana isimli albümü Fransa’da 300.000 adet sattı.