UÖMO ilköğretim ve lise mezunlari diplomalarini aldilar

Her sene olduğu gibi bu sene de Armam Oditoryumu`nda gerçekleşen mezuniyet törenlerinde öğrenciler heyecanlı, öğretmenler gururlu ve veliler çocuklarını mezun olarak görmenin mutluluğu içindeydiler

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
19 Haziran Salı günü Türkçe Bölüm Başkanı Zeynep Adıgüzel ve Türkçe Öğretmeni Esra Ohri’nin sunduğu 8. sınıf mezuniyet töreni barkovizyonda okul tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Öğretmenlerin oditoryuma girişlerinin ardından öğrenciler alkışlarla sahnede yerlerini aldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası sırasıyla Okul Müdürü Filiz Çağlar, UÖMO Vakıfı Başkanı Şapat Aviyente ve Cemaat Başkan Vekili  Sami Herman birer konuşma yaparak öğrencilere lise yaşamları boyunca başarı dileklerinde bulundular.
Bayrak ve okul flamasının devir teslim töreninin ardından bir dönem UÖMO’da danışmanlık görevi yapan Uzman Psikolojik Danışman Göver Kazancıoğlu ilgiyle izlenen bir konuşma gerçekleştirdi. 
Barkovizyonda mezun öğrencilerin dününü ve bugününü yansıtan resimleri büyük ilgiyle izlendi. Mezunlar adına Betsy Levi ve Suzi Asa, Öğrenci Birliği adına ise Silvya Benzeray’ın öğretmenlerine ve arkadaşlarına seslenişlerinin ardından okul birincisi Esra Levi, ikincisi Silvya Benzeray ve üçüncüsü Lisya Reyna’ya ödülleri sunuldu. Gelecek sene bir başka eğitim kurumunda eğitim vermeye devam edecek olan ve öğrencileri tarafından göz yaşlarıyla uğurlanan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fırat Güllü’nün öğretmenler adına yaptığı konuşması büyük alkış aldı. Tören, mezuniyet andı ve öğrencilere diplomalarının verilmesiyle son buldu.
Lise hayatına adım atan 8. sınıflar, aileleri ve öğretmenleri teras katlarında verilen kokteylde resimler çektiler, pastalarını kestiler ve sohbet ederek mutluluklarını paylaştılar. 20 Haziran Çarşamba günü ise lise son sınıf öğrencileri cüppeleri ve kepleri ile diplomalarını almak üzere hazırlandılar. Belli, belirsiz bir heyecanın gözlemlendiği törenin sunuculuğunu Türkçe- Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler ve Fizik Öğretmeni Gökhan Öztürk üstlendiler. Öğretmenlerin oditoryumda yerlerini almalarının ardından müzik eşliğinde teker teker salona giren mezunlar göz yaşları ve alkışlar eşliğinde karşılandılar. Okul Müdürü Funda Kara, Vakıf Başkanı Şapat Aviyente ve Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’nın yaptıkları anlamlı konuşmaların ardından günün konuk konuşmacısı Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Başkanı Tınaz Titiz sahneye davet edildi. Titiz, bilgi ve birikimlerini paylaştığı konuşmasına bir fıkra ile son verdi. Daha sonra bayrak ve flama devir teslimi gerçekleşti. İngilizce Öğretmeni Reagan Light’ın konuşması ile devam eden törende okul birincisi İpek Kaspi, ikincisi Elda Beruhil, ve üçüncüsü  İrem Barokas’a ödüllerini Alber Levi adına Laurie- Metin Levi sundular. Diploma töreni sırasında söz alan Hahambaşı Rav İsak Haleva duygularını paylaşırken öğrencilere iyi şanslar diledi ve hepsini Sinagog’da tallet altında görme dileğini tekrarladı. Okul birincisi İpek Kaspi de söz alarak duygularını birkaç cümle ile aktardı. Tören sonunda mezunlar keplerini fırlattılar ve terasta verilen kokteylde mezuniyet pastalarını kestiler. Son olarak öğrencilere anı olarak isimlerinin yazılı olduğu birer kolye armağan edildi.