Hayirseverler onurlandirildi

Bir yanda Türkiye`nin süperstarı Ajda Pekkan, diğer yanda özgürlük ve mutluluk mesajları veren şarkılarıyla "barışın sesi" olarak tanınan Fransız sanatçı Enrico Macias... İki yıldızın bundan 30 yıl önce Paris Olympia`da başlayan sahne birliktelikleri 6 Temmuz Cuma gecesi İstanbul Parkorman`da devam edecek.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

2007 yılını teknolojik atılım yılı olarak belirleyen Ulus Özel Musevi Okulları son olarak Akıllı tahta “Mimyo” projesini hayata geçirdi. Bu bağlamda desteklerini esirgemeyen ve  gerçek bir hayırseverlik örneği gösteren İbrahim Özer, Aytaç Biter ve Etel- İzi Morhayim okul girişine konulan birer plaket ile onurlandırıldı

Sibel KONFİNO
Çalışma hayatına atıldıkları gençlik yıllarında UÖMO Mütevelli Heyeti Geçmiş dönem başkanlarından Selim Pinhas ile beraber çalışma şansını elde eden ve onun engin tecrübelerinden yararlanan eski çalışma arkadaşları İbrahim Özer ve Aytaç Biter hiçbir zaman unutamayacakları dostlarının adını yaşatmak adına okulun tüm sınıflarına projeksiyon sistemi bağışında bulundular.
12 Haziran Salı günü gerçekleşen törende Selim Pinhas’ın ailesinin yanı sıra Hahambaşı Rav İsak Haleva, okul yöneticileri ve arkadaşları hazır bulundu. Projenin tanıtımı sırasında bir konuşma yapan Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi, projenin gerçekleşmesinde ön ayak olan Şalom Gazetesi Reklam Koordinatörü İsak Behar’a ve Selim Pinhas adına tüm ailesine teşekkür etti.
İbrahim Özer ve Aytaç Biter’in plaketi açmalarının ardından duygusal bir konuşma yapan Doğan Pinhas babası Selim Pinhas’ın büyük bir özen, ümit ve emekle kurduğu şirkete olan bağlılığını şöyle anlattı: “İş yaşamında daima kendinden sonrakilere yol gösterecek işler yaptı. Yaptığı işler, kurduğu dostluklar, ailesi ve okul onun sahip olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu en önemli değerlerdi… Bu okula çok değer verdi, gelişmesini yakından takip etti… Bugün burada olmamızın en önemli sebebi her iki evladının, işi ve okulun  bir arada olmasıdır. Toshiba Bilgisayar UÖMO’ya yaptığı bağışla sadece gençlerin yetişmesine katkıda bulunmamış, aynı zamanda babamın en büyük değerine sahip çıkmıştır.Yapılan hiçbir işin, hiçbir iyiliğin, gösterilen hiçbir çabanın boşa gitmediğini görüyor, babamla ve onun dostlarıyla bir kez daha gurur duyuyorum.”
Daha sonra söz alan Rav İsak Haleva okul arkadaşı Selim Pinhas ile ilgili anılarını paylaştı. Tanrının insana verdiği en özel duygunun verme gücü olduğunu belirten Rav Haleva minnet borcu ödemenin ve şükranları dile getirmenin değerinin önemine değindi.
14 Haziran Perşembe günü ise teknolojik atılım için yöneticileri motive eden ve bu konuda tam destek sağlayan Etel- İzi Morhayim için bir plaket töreni düzenlendi. Bazı mekanların projeksiyonlarını temin eden, bilgisayar altyapısının yenilenmesini sağlayan, Okulnet ve Akıllı Tahta “Mimyo” projelerini hayata geçiren İzi Morhayim öğrencilere seslenerek bir konuşma yaptı. Morhayim: “İnsanın hayatında hiç unutamayacağı günleri vardır; sıkı arkadaş ilişkileri, sınıf anıları ve okuldan alınan eğitim. Bu eğitim sizi okul sonrası hayatta hep bir gölge gibi takip eder, toplumda iyi bir yer edinmenizi sağlar. Çok kitap okumanız, iyi bir eğitim almanız topluma karşı, çok spor yapmanız bedeninize karşı ve müzik ile ilgilenmeniz ruhunuza karşı sorumluluğunuzdur. UÖML’ye sizlere bu fırsatları verdiği için bir kere daha sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.
Tören okul bahçesinde verilen kokteyl ile sona erdi.