Şampiyon Spurs!

NBA Final Serisi`nde LeBron Jamesli Cleveland Cavaliers`le karşılaşan Tim Duncan ve Tony Parkerlı San Antonio Spurs dördüncü maçı da 83- 82 kazanarak seride durumu 4- 0 yaptı ve son beş sezonda üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Tony Parker Final Serisi`nin MVPsi seçildi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Serinin ilk iki maçında sahasında galip gelen Spurs, daha sonraki iki maçı da deplasmanda kazanarak rakibine 4- 0 gibi ezici bir üstünlük sağlarken, finallerin oynanmaya başladığı 1947 yılından bu yana 4- 0 ile şampiyon olan sekizinci takım olmayı bildi.
1999 yılından bu yana dördüncü kez şampiyonluk sevinci yaşayan Spurs, Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls'un yanısıra ligde dört şampiyonluğa ulaşan dördüncü takım oldu.
Cleveland'da bulunan Quicken Loans Arena'da oynanan ve 20 bin 562 basketbol severin takip ettiği maçta konuk takım Spurs, galibiyete üç uluslararası yıldızı Tony Parker, Emmanuel Ginobili ve Tim Duncan ile ulaştı.
Oyuna sonradan dahil olan ve 33 dakikadan fazla süre alan Arjantinli Emmanuel Ginobili, 27 sayı, beş ribaunt ve üç asistle takımının en skoreriydi. Fransız oyuncu Tony Parker ise 38 dakika içine sığdırdığı 24 sayı ve yedi ribauntla takımının galibiyetinde başrol oynarken, daha önce üç kez finallerin en değerli oyuncusu seçilen Tim Duncan 12 sayı ve 15 ribauntla ''double double'' yaptı. Ev sahibi Cavaliers'ın bu yıl finallere kadar gelmesinde en büyük etkiye sahip genç yıldız LeBron James, 24 sayı, 10 asist ve altı ribauntla etkili olmasına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Tarihinde ilk kez finallerde oynayan Cavaliers'ta Drew Gooden 11 sayı ve 11 ribauntla ''double double'' yaparken, Daniel Gibson 10 sayı ve beş ribaunt üretti.
Öte yandan San Antonio Spurs'un şampiyonluğunun bir diğer ilginç yanı ise San Antoniolu Robert Horry'nin bir şampiyonluk yüzüğü daha kazanması oldu. Horry, şu ana kadar değişik takımlarda altı şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Tecrübeli oyuncu dün de kazanmasının ardından bu sayıyı yediye çıkardı.