Dostluk Yurdu Derneği`nden haberler

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Mati- Alber Levi her sene olduğu gibi bu sene de başarılı öğrencileri ödüllendirdiler. 15 Haziran Cuma günü gerçekleşen Alber Levi ödül töreninde öğrenciler birbirinden güzel hediyelerle çalışmalarının ve gayretlerinin karşılığını aldılarSibel KONF

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Dostluk Yurdu Derneği’nde ilk kez ortak bir projeye imza atıldı. 5- 6 Haziran tarihlerinde “Bazaar” adı altında gerçekleşen faaliyet derneğin üç katına yayıldı. Özellikle Babalar Günü arifesinde yapılan ve değişik ürünlerin beğeniye sunulduğu “Bazaar” büyük ilgi gördü.

Baila Baila gecesi
Dostluk Yurdu Derneği 2006- 2007 kış sezonunu 12 Haziran gecesi düzenledikleri “ Baila Baila” dans gösterisiyle sonlandırdı.
Sevim Zakuto ile Moti Duenyas’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede 8- 10 yaş arası 45 çocuk, 17- 18 yaşlarında 10 genç, 10 kadar da ebeveyn kış süresince sürdürdükleri çalışmalarını sergileme imkanı buldular.  Dernek etkinliklerine katılan farklı yaşlardakilerin aynı sahneyi paylaşmaları hoş bir görüntü yarattı.
Dernek üyelerinin, dansçıların ailelerinin büyük ilgi gösterdikleri gösteride dansların koreografileri Vivet Benhabip, Moşe Adato, Judy Halegua, Judith Zakuto ve Sarita Arkadaş tarafından hazırlandı.
Toplam 65 kişinin sahnede konuklara coşkulu saatler yaşattırdıkları etkinliğin müziklerini Yosef Grosman,  dekorunu Gabi Elmas, Judith Zakuto, kıyafetlerini Rozi Yahya ve Liz Yahya, sahne şefliğini ise Nedim Nahmiyas üstlendi.
Gecenin sonunda DYD Gençlik Başkanı Dani Baran, DYD Başkanı Ceki Karmona ve geçmiş dönem Başkanı Selim Nahmias ile geçmiş dönem Gençlik Başkanı Yasef Barokas’ı bir plaketle onurlandırdılar.
Başkan Karmona, yaptığı kısa konuşmada farklı yaşlarda dansçıları aynı sahnede görmekten ve sayılarında her yıl gerçekleşen artıştan mutluluk duyduklarını, ayrıca dernek içi etkinliklere gösterilen ilginin kendilerini motive ettiğini ifade etti.