Alber Levi Ödülleri sahiplerini buldu

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Mati- Alber Levi her sene olduğu gibi bu sene de başarılı öğrencileri ödüllendirdiler. 15 Haziran Cuma günü gerçekleşen Alber Levi ödül töreninde öğrenciler birbirinden güzel hediyelerle çalışmalarının ve gayretlerinin karşılığını aldılarSibel KONF

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Lise Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler’in sunduğu tören Okul Müdürü Funda Kara’nın yaptığı konuşma ile başladı. Kara, tüm öğrencilere üç aylık tatil döneminde dinlenmelerini öğütlerken ÖSS’ye girecek olan öğrencilere başarı ve şans diledi.
Daha sonra ödül törenine geçildi. Belin Eskinazi Hazırlık sınıfı üçüncüsü, Liana Behmuaras ikincisi ve Selin Liora Zakuto sınıf birincisi olarak ödüllerini Funda Kara’dan aldılar
Lise 1 birincisi Rafi Kohen ikincisi Haymi Gülerşen ve üçüncü Linda Dekohen Müdür Yardımcısı Yılmaz Yaşar’dan ödüllerini alırken, lise 2 birincisi Beti Azuz, ikincisi Cesi Kandiyoti ve üçüncüsü Doris Hason’a ödüllerini Müdür Yardımcısı Veysel Yüksel sundu. Lise 3 birincisi İpek Kaspi, ikincisi Elda Beruhil ve üçüncüsü Cansu Bubahar da Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi’den ödüllerini aldılar.
Dereceye giren öğrencilere verilen Nano, DVD Camera, IM5, Shuffle, cep telefonu gibi teknolojik ürünlerin yanı sıra Selin Liora Zakuto ve Linda Dekohen başarılarının karşılığı olarak Amerika’da bir yaz kampına gitmeye hak kazandılar. Aynı zamanda Belin Mizrahi de başarısının karşılığı olarak FKD tarafından yurt dışı  gezisi ile ödüllendirildi. Eti Mizrahi, geçtiğimiz sene kazanmasına rağmen gezinin iptal edilmesi nedeniyle ödülünü alamayan Lara Talvi’ye dershane eğitimine katkıda bulunulacağının müjdesini verdi.
Okulu çeşitli spor dallarında en iyi şekilde temsil eden tenis genç kız dalında Çağla Lusi Azgari, Yasmin Sultani, okçulukta Jojo Doenyas ve il şampiyonasına katılan badminton ve tenis kızlar takımı sahneye davet edildi ve kendilerine ödülleri verildi.
Son olarak zümre birincileri onurlandırıldı. Sözelde Işık Zakuto, Sayısalda Deyvi Simoni, Dil Bölümünde Rakel Sivilya, Sosyalde Riket Salzburg bu sene birincileri oldular. Tüm lise birincisi İpek Kaspi, ikincisi Elda Beruhil ve üçüncüsü İrem Barokas ödüllerini aldıktan sonra onur ödülüne Lara Talvi layık görüldü. Talvi’ye ödülünü Mati ve Alber Levi sundular.
Levi mutluluğunu birkaç kelimeyle paylaştı. Tülay Gürler’in her yılın birincisinin bir sonraki öğretim yılında %80 teşvik bursu aldığını belirterek tamamladığı ödül töreni İngilizce bölümünün hazırladığı SNN kamera arkası görüntülerinin barkovizyonda sunulmasıyla sona erdi.
Lise bölümünün töreninin ardından ilköğretim öğrencileri oditoryumda yerlerini aldılar. Sunuculuğunu Türkçe Bölüm Başkanı Zeynep Adıgüzel’in yaptığı törende Rav İsak Alaluf bir konuşma yaptı. Ardından başarılı öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Sınıf birincileri Verda Seneor (4.sınıf), Lida Yaeş (5.sınıf), Cesi Türkel (6. sınıf), Deyvi Papo (7. sınıf), Esra Levi (8. sınıf), ikincileri Roysi Rubin (4), Liora Albukrek (5), Cem Azgari (6), Leon Yehuda Arslan (7), Silvya Benzeray (8) ve sınıf üçüncüleri Michael Adut (4), Ronit Asa (5), Eris Çakon (6), Delya Tavaşi (7) ve Lisya Reyna (8) web cam, ipod shuffle, nano ve laptop gibi ödüller aldılar. Cesi Türkel, Leon Yehuda Arslan ve gösterdiği performans ile okul ödülüne layık görülen Suzi Asa ise İngiltere’de yaz okuluna gitmeye hak kazandılar. Sözelde zümre birincisi Betsi Levi, Sayısalda Cefi Halegua, Dilde Reysi Haleve ve Sosyalde Eran Anjel de çeşitli hediyelerle çabalarının karşılığını aldılar.
Tören sonunda duygusal bir konuşma yapan İlköğretim Müdürü Filiz Çağlar görevinden ayrılarak yerini Müdür Yardımcısı Emine Dinçer’e bıraktığını açıkladı. Göz yaşlarını tutamayan Çağlar ayakta alkışlandı. Son olarak sahneye davet edilen 8. sınıf öğrencileri Filiz Çağlar’a ithafen bir şarkı seslendirdiler. Şarkıya tüm öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar.