OSCE`nin “Ayrimcilikla Mücadele” Konferansi`nda B

OSCE`nin 7- 8 Haziran tarihleri arasında (AGİT - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Romanya`nın Bükreş kentinde düzenlediği “Ayırımcılıkla Mücadele ve Karşılıklı Saygı ile Anlayışı Geliştirme” Konferansı`nda B`nai Brith International bir bildiri sundu

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
OSCE’nin Ayrımcılıkla Mücadele” Konferansı’nda B’nai Brith International’ın sunduğu bildiride, uluslararası toplumdan talep edilen antisemitizm ile mücadele konusunda, önce Viyana’da başlayan daha sonra Berlin ve Kordova’da devam eden, bu yıl da Bükreş’te yapılan toplantıların konunun artık ciddiyetle ele alındığının bir kanıtı olduğu ve bir iyimserlik havası yarattığı belirtildi.
Hiçbir siyasi amaç veya olayın antisemitizmi mazur gösteremeyeceğinin B’nai Brith tarafından altının çizildiği konferansta, İsrail’in meşru olmadığını savunma ve İsrail’i şeytan olarak göstermeye çalışmanın antisemitizmin bir başka versiyonunu oluşturduğu ifade edildi.
Bildiride; “Avrupa Kıtası’nın tarihi göz önüne alındığında OSCE’nin antisemitizm ile mücadele kararı sevindirici ve yüreklendiricidir. Hoşgörü ihtiyacı, sadece üye 56 ülkenin kanunlarında geçerli olsa da, bugün sözlerimiz ve eylemlerimiz ile antisemitizmin karşısında kararlı bir şekilde durmamız önemlidir. Daha güvenli bir Avrupa ve dünya için ortak amacımıza ulaşmak için beraber çalışmaya devam etmemiz gerekir” ifadesi kullanıldı.