Spurs yolu Parker`la yariladi!

NBA final serisi ilk maçını kazanan ve yedi maçlık yolculukta bir adım öne geçen San Antonio Spurs, Cleveland Cavaliers`ı kendi evinde oynadığı ikinci karşılaşmada da 103- 92 yenerek durumu 2- 0 yaptı ve yolu yarıladı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Spurs'te Tony Parker attığı 30 sayıyla en skorer isim oldu.
Batı Konferansı Şampiyonu San Antonio Spurs, AT&T Center'da ağırladığı Cleveland'ı 103- 92 mağlup ederken, 19 bine yakın basketbolseverin izlediği karşılaşmada izleyenlere basketbol keyfi yaşattı.
NBA şampiyonluğu yolunu yarılayan San Antonio'da Tony Parker attığı 30 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, Manu Ginobili 25 sayıyla karşılaşmayı noktaladı ve galibiyetin mimarlarından oldu. Spurs'ün yıldızlarından Tim Duncan ise attığı 23 sayının yanı sıra, dokuz ribaunt topladı ve  sekiz de asist yaparak etkili bir oyun ortaya koydu.
Rakibi karşısında oldukça etkili bir oyun ortaya koyan San Antonio Spurs, maçın bitimine 12 dakika 50 saniye kala ise bir ara farkı 29 sayıya kadar çıkardı (89- 60). Ancak bu andan itibaren Cleveland'ın yıldızı LeBron James'in de devreye girmesiyle Cavaliers, farkı azalttı ve bitime dört dakika, 15 saniye kala skoru 95- 87'ye getirmesini bildi
San Antonio Spurs, karşılaşmanın ilk yarısını rakibi karşısında 58- 33 önde kapadı. 25 sayılık bu fark, NBA finalleri tarihinin en farklı ilk yarı skoru olarak da tarihe geçti. Maçın ilk yarısında Tony Parker 16, Tim Duncan 15 ve Manu Ginobili ise 12 sayıyla oynayarak farkın oluşmasında başrol oynadılar. NBA finalleri tarihinde hiçbir takım bu kadar fazla bir farkı kapatıp galip gelmeyi başaramamıştı. Ancak Spurs, Cleveland'a 29 sayılık farkı kapatma şansı verdi. Cleveland ise bu şansı değerlendirmeyi başaramadı. San Antonio Koçu Greg Popovich, maçtan sonra yaptığı açıklamada, farkın kapanmasındaki suçlunun kendisi olduğunu söyledi. Popovich, Tim Duncan ve Tony Parker'u çok uzun süreler dinlendirerek hata yaptığını itiraf etti. Cavaliers Koçu Mike Brown ise yenilgiye rağmen takımının maçtan kopmamasını ve farkı eritmesini memnuniyet verici olarak değerlendirdi.
Cleveland Cavaliers'ın yıldız basketbolcusu LeBron James, erken faul problemi yaşadığı karşılaşmayı 25 sayıyla noktalayarak takımının en skorer ismi oldu. James, 21'de dokuz genel şut ortalamasıyla oynadı.
Cleveland Cavaliers, tarihinin ilk NBA finalinde mücadele ederken, Spurs ise son dokuz yıldaki dördüncü NBA şampiyonluğu için ter döküyor.