Olmert Bush`u ziyaret edecek

Beyaz Saray`dan yapılan açıklamaya göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD Başkanı Georges W. Bush`u 19 Haziran`da ziyaret edecek

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 19 Haziran tarihinde ABD Başkanı Georges W. Bush’u ziyaret etmeyi planlıyor. İki lider bölgesel gelişmeler ile ilgili görüşmeler yapacak. Bu görüşmeler esnasında Olmert ve Bush, Arap Barış Planı, Filistin Özerk Yönetimi’nin durumu ve İran nükleer planı öncelikli konuları hakkında fikir alışverişinde bulunacaklar. Görüşmenin bir diğer amacı ise Olmert’in İsrail politikasında yeniden güç kazanmak. Olmert’in Amerika gezisi 13 Haziran’da gerçekleşecek İşçi Partisi seçimlerinden sonra yapılacak.
Göreve geldiğinden beri Olmert, Bush ile iki kere görüştü. Birincisi mayıs ayında Olmert’in Batı Şeria’dan çekilmesi ile ilgili idi. İkincisi ise Lübnan Savaşı sırasında gerçekleşti ve bölgesel ve İran nükleer meselesine değinildi.
Olmert’in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği ziyaretin asıl amacı ise Arap planı çerçevesinde bölgesel barış sürecini iyileştirmek. Ayrıca Suriye ile İsrail arasındaki anlaşmazlığın çözümü konusu da gündeme gelecek. 19 Haziran görüşmesinde İsrail delegasyonu Taşıma Bakanı Şaul Mofaz tarafından, ABD delegasyonu ise Devlet Bakanı Nick Burns tarafından temsil edilecek.