Alberto Modiano “Fotoğraf Tarihine Giriş” kitabini imzaliyor

Alberto Modiano`nun derlediği “Fotoğraf Tarihine Giriş” başlıklı kitap satışa sunuldu. Modiano, 23 Haziran günü saat 16:00`da Tophane`de Tütün Deposu`nda yapılacak, tanıtımında, kitabını imzalayacak.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Art Studio Yayıncılık tarafından basılan “Fotoğraf Tarihine Giriş” son yıllarda  fotoğraf sanatı üzerine yazılmış en geniş kapsamlı kitap olma özelliğini taşıyor. Kitabın amatör, profesyonel veya öğrenci tüm fotoğraf meraklıların ilgisini çekeceği öngörülüyor.
“Basında Fotoğraf Yazıları Kılavuzu”, “Türkçe Fotoğraf Yayınları Kataloğu 1871- 1993”; “Yarına Ümit”; “Bulgaristanbul (Filibe’den Şişhane’ye)”; “Türk Fotoğrafında Çıplak”; “Sefirden Sefile”; “Fotoğrafta Bugün” gibi bu alanda basılmış  11 kitabı bulunan Alberto Modiano, “Fotoğraf Tarihine Giriş”in öyküsünü şöyle aktarıyor: “Uzun yıllar fotoğraf tarihi üzerine bir derleme kitabı hazırlamayı planlamıştım. Ancak bazı çalışmaların nedeniyle  bu kitabın gerçekleşmesini ertelemek zorunda kaldım.. 1996 yılında İngiltere’de bulunduğum tatil günlerinden birinde, Victoria & Albert Müzesini gezdikten sonra yorgun düşmüş, eşimle birlikte metro girişini bulmak için Londra sokaklarını arşınlamaya başlamıştık. Birden karşımıza eski Beyoğlu evleri gibi, Tünel çıkışındaki pasaja benzer bir geçit çıktı. Fakat bu geçit diğerlerinden biraz farklı idi. Sıra sıra dükkânların vitrinlerinde koleksiyoncuları bekleyen eski fotoğraf makineleri ve fotoğraf tarihi konusunda yazılmış yüzlerce yayın yer almaktaydı. Çok heyecanlanmış, yorgunluğumu unutmuştum. Bu rastlantı sonunda kütüphaneme birkaç önemli fotoğraf kitabı katılmış, derlemesini gerçekleştirdiğim fotoğraf tarihi kitabının temel malzemesi de bulunmuştu.”