UÖMO Lise son sinif öğrencileri Ortaköy Sinagogu`nda ağı

OSCE (AGİT- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) tarafından düzenlenen “Ayrımcılıkla Mücadele ve Karşılıklı Saygı ile Anlayışı Geliştirme Konferansı” 6- 8Haziran tarihleri arasında Romanya`nın başkenti Bükreş`in Parlamento Sarayı`nda gerçekleşti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Lisesi son sınıf öğrencileri ile aileleri 8 Haziran Cuma akşamı Ortaköy Etz- Ahayim Sinagogu’nda fiabat duasına katıldılar. Dua sonrası aileler İYD’nin hazırladığı fiabat yemeğine davet edildiler. Yemek öncesinde anlamlı bir konuşma yapan Rav Nafi Haleva öncelikle fiabat’ın anlam ve önemine değindi.
Rav Haleva 17 Haziran Pazar günü üniversite sınavına girecek olan lise son sınıf öğrencilerine iyi şanslar diledi ve hayat yolunda başarılarının devamını temenni etti.
Babaların oğullarını, annelerin de kızlarını yanlarına alarak okudukları dua esnasında duygusal anlar yaşanırken, yemek süresince neşeli şarkılar söylendi.
Gecenin oluşumunda büyük emeği geçen Alber Levi yaptığı konuşmada “On Emir”in açıklamasını yaparak yaşam hakkında engin bilgilerini paylaştı. Levi uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı ve İbranice -  Türkçe hazırladığı On Emir tablosunu öğrencilere hediye etti.
Oldukça duygusal anların yaşandığı anlamlı gecenin sonunda Rav Nafi Haleva sınava girecek tüm son sınıf öğrencilerini Cumartesi sabahı yapılacak olan özel duaya davet etti.