IV. Gila Kohen Öykü Yarişmasi ödülleri 7 Haziran Perşembe g&

Gözlem Yayıncılık`ın 1999 yılında yitirdiği Kitap Editörü Gila Kohen`in adını ve anısını yaşatmak, onun amaçları doğrultusunda yazım hayatına yeni isimler kazandırmayı hedefleyen IV. Gila Kohen Öykü Yarışması`nın ödül töreni Ulus Amram Oditoryumu`nda gerçekleşti

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
2000 yılında ilki gerçekleştirilen Gila Kohen Öykü Yarışması artık kendi türünde saygın yarışmalar arasında yerini aldı. İki yılda bir gerçekleştirilen bu yarışma bu yıl da yurtiçi ve dışından yoğun ilgi gördü. İstanbul dışında Mersin, Antakya, Ankara, Kocaeli, İzmir, Batman, Bursa, Ardahan, Kütahya, Balıkesir, Yalova kentlerimizden ve yurtdışında Meksika, İsveç, İngiltere, Almanya, İsrail, ABD’den yüz kırk dört yazar, iki yüz elli öykü ile yarışmaya katıldı. Edebiyat dünyasına emek vermiş kişilerden oluşan Seçici Kurul’da Feridun Andaç, Mario Levi, Solmaz Kamuran, Liz Behmoaras ve Stella Hazbay yer aldı.
7 Haziran Perşembe gecesi Ulus Amram Oditoryumu’nda gerçekleşen ödül töreninde Hahambaşı Rav İsak Haleva ve Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya hazır bulundu. Etkinliğe Gila Kohen’in ailesi, yarışmacılar ve yakınları, fialom ailesi, sanatseverler katıldı.
Törende, Gençlik Teşvik Ödülleri’ni Elif Ezgi Uzmansel ve Sindy fiulam paylaştı. Mansiyon ödüllerini fiebnem Vitrinel, Metin Solmaz ve İzel Çiprut aldı.
Üçüncülük Ödülü’nü “Ziz” adlı hikayesiyle Ayşe Gül Sayman kazanırken, ikinciliğe “Son Nota” ile Elvan Okaygün Eryurt, Birincilik Ödülü’ne ise “Atraş ve Çocukları” öyküsü ile Bedi Gümüşlü layık görüldü.