İsrail`de eşcinsel turizmi

11/06/2007İsrail, uzaya yeni bir gözlem uydusu fırlattı. İsrail Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, `OFEK 7` adlı uydunun pazar geçesi gece 03:00 sularında Palmahim`deki askeri üsten fırlatıldığı belirtildi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                              11/06/2007

İsrail Turizm Bakanlığı’nın İnsan Hakları Derneği ve İsrailli eşcinsel derneği ‘Aguda’  ile yaptığı işbirliği ile Kudüs’teki eşcinsel turizmini canlandırmak amacıyla kampanya başlattı.

Birkaç senedir Tel Aviv, Berlin, Barcelona ve San Francisco eşcinsellere yönelik turizmi destekliyor ve reklam kampanyaları düzenliyordu.

İsrail Turizm Bakanlığı’nın yeni aldığı bir karara göre bu uygulama Filistin’de de yaygınlaştırılacak. Bu süreçte hazırlanacak olan tanıtımlarda odak noktası İsrail’deki eşcinsellerin yaşam biçimleri olacak.

İsrailli seyahat acentelerinin temsilcileri dünyanın çeşitli yerlerinde eşcinsel turizmini tanıtıcı binlerce broşür dağıtacak.

Kampanya kapsamında Kudüs ve Ölü Deniz bölgelerinde fotoğraf çekimleri yapıldı. Ftoroğrafçı Eitan Tal konuyla ilgili olarak, “Ülkeyi temsil eden bölgeleri çekmeye özen gösterdim. Kudüs’te dindar ve takkeli eşcinsellerin görüntüsünü aldım” açıklamasını yaptı. Fotoğraflarda öpüşen, deve üstünde birbirine sarılan eşcinsellerini resimleri bulunuyor.

Kampanyanın idarecileri ayrıca İsrail’de eşcinsellere hizmet veren barları, lokantaları, otelleri tanıtan bir internet sitesi yayınladı. Bunun yanı sıra proje, eşcinsellere özel indirimli seyahat tarfilerini de kapsıyor.