İsrail`in uzaydaki gözü

11/06/2007İsrail, uzaya yeni bir gözlem uydusu fırlattı. İsrail Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, `OFEK 7` adlı uydunun pazar geçesi gece 03:00 sularında Palmahim`deki askeri üsten fırlatıldığı belirtildi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yetkililer, uzaya fırlatılan uydunun asıl amacının ülkenin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak. Yorumcular İsrail'in bu yeni nesil uydu ile İran'daki nükleer faliyetleri daha iyi takip edebileceğini kaydediyorlar.

İsrail Savunma Bakanlığı Uzay Çalışmaları Daire Başkanı Haim Eşed devlet radyosuna yaptığı açıklamada, " OFEK 7 adlı uydumuz dün gece fırlatıldıktan sonra başarıyla yörüngeye girdi. Fırlattığımız uydu bize, yerdeki 70 cm'lik nesneyi bile gösterebilecek özellikte. İstihbarat, devletler için son derece önemli bir kaynaktır ve bunu elde etmenin en garantili yolu ise uydu sistemlerinden geçer" diye konuştu. Ofek 7 adlı uydunun, 5 yıldır dünya yörüngesinde dolaşan 'Ofek 5' uydusunun yerini alacağı belirtildi. Ofek 5'in görev süresi, 2 yıl önce 'Ofek 6' uydusunun başarısız olması sebebiyle uzatılmıştı.