BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Betül BİLMEN• Intel`in düzenlediği milyon dolarlık pc tasarım yarışması olan Intel Core İşlemci Yarışması`nın sonuçları açıklandı.

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Birinciliği Koreli TriGem Computer Şirketi kazanırken, ikinciliği Norveçli Mesiro aldı. Birincilik ödülünü alan Koreli TriGem Computer şirketi "Siyah Kristal" Ev Sineması Lluon tasarımıyla, şıklık, işlevsellik ve dijital ev eğlencesi özelliklerinin en iyi karışımını yarattığı için büyük ödüle layık görüldü. "Asono Merium" sistemiyle Norveçli Mesiro ise ikincilik ödülünü aldı. Yeni bilgisiyar tasarımlarını yönlendiren Intel, yeni teknolojiler ile daha küçük ve daha ince bilgisayarlar, artırılmış çevrimiçi içerik ve yüksek bant genişliğindeki bağlantılarla birleşerek, insanların heryerde teknolojinin tadını çıkarmasını sağlıyor.
• Beko, L serisi 32" LCD televizyon ile Amerika'daki The Chicago Atheaeum (Mimari ve Tasarım Müzesi) tarafından 'Good Design' ödülüne layık görülen ilk Türk markası oldu. Beko L serisi 32" LCD televizyonu hem teknoloji, estetik, kalite ve fonksiyonellik gibi özellikleri, hem de bu alana getirdiği farklı tasarım anlayışı dikkate alınarak değerlendirildi. Beko L serisi 32 inç (82 ekran) LCD televizyon, 160 GB sabit diski sayesinde izlenmekte olan yayını durdurup, kalınan yerden seyredilen programa geri dönme imkanı sağlıyor. Televizyonun LCD+PVR özelliği ise reklamları hızlı geçerek sadece sevilen programları izleme fırsatını sunuyor. Ürün Türkiye pazarına haziran ayında girecek.
• Kilit  ve güvenlik sisteminin köklü firmalarından  Mul–T–Lock Yönetim Kurulu Başkanı Shimon Shekel,  İsrail’de, 2007 yılında, 470 milyon Yeni İsrail Şekeli cirosuna ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. Elektronik kilitler ve kilit teknolojisi alanında sektörün öncü firmalarından biri olan Mul- T-  Lock, İsrail dışında 60 ülkede hizmet veriyor. Amerika, Türkiye, Kanada, Çek Cumhuriyeti, ve Fransa’da geniş bir pazar payına sahip. İsrail’de 580 çalışanı bulunan şirket üretiminin %80’ini ihraç etmektedir