Andreev, Baghdatis`i devirdi!

Paris`te devam eden Fransa Açık`ta Güney Kıbrıs Rum Kesimi`nden Marcos Baghdatis ile Rusya`dan Igor Andreev çeyrek finale kalabilmek için karşılaştı. Setlerde geriye düşen Rus raket geriden gelerek maçı 3- 1 kazanmayı başardı ve adını da çeyrek finale yazdırdı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Igor geriden geldi, çeyrek finale kaldı! Paris'te devem eden Fransa Açık'ta Suzanne Lenglen Kortu'nda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Marcos Baghdatis ile Rusya'dan Igor Andreev karşılaştı.
Adını çeyrek finale yazdırmaya çalışan iki raketin son 16 maçında 22 yaşındaki Baghdatis, 24 yaşındaki Andreev'i ilk sette 6- 2 ile geçti ama ikinci sette konsantrasyonunu kaybetti ve maça ağırlığını koymayı başaran Andreev, Baghdatis'i 6- 2 ile geçerek maça 1- 1 ile denge getirdi.
Üçüncü sette daha dengeli bir oyun ortaya kondu ve bu sette de zafer 6- 3 ile Rus raketin oldu. Setlerde 2- 1 öne geçen Andreev Parisliler'in daha çok desteklediği Baghdatis karşısındaki etkili oyununu dördüncü sete de taşımayı başardı ve son seti de 6- 4 kazanarak toplamda 3- 1 ile Baghdatis eleyerek çeyrek finale adını yazdırdı.
Böylece iki raketin kariyerlerinde yaptığı ilk karşılaşma Suzanne Lenglen Kortu'nda oynandı ve gülen taraf da Rus Andreev oldu.
Bu maçın galibi çeyrek finalde, Roland Garros'un dördüncü tur maçında İspanyol rakibi Fernando Verdasco'yu 3- 0 yenen, Novak Djokovic ile karşılaşacak.