Nadal`in şakasi yok!

Paris`te devam eden Fransa Açık`ta İspanyol Nadal ile Avustralyalı Hewitt son sekiz raket arasına kalabilmek için karşılaştı. "Toprak Kortun Kralı" Nadal, Avustralyalı rakibini üç set sonunda devirmeyi başardı ve adını da Roland Garros çeyrek finaline yazdırdı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hewitt, Nadal'a sorun yaratmadı!
"Toprak Kortun Kralı" ve 2006 Roland Garros şampiyonu Nadal son 16 maçında Avustralyalı, tecrübeli raket, Lleyton Hewitt ile karşılaştı.
Fransa Açık'ın en önemli favorilerinden biri olan İspanyol Nadal daha önce iki kez yendiği Hewitt'i üçüncü kez yenmek ve son sekiz arasına kalabilmek için Chatrier Kortu'ndaki maça oldukça iyi bir başlangıç yaptı.
Fransa Açık'ta istediği gibi bir başlangıç yapamayan Hewitt, Gaston Gaudio ve Jarkko Nieminen maçlarında iki set geriden gelerek tur atlamıştı. Hewitt, Nadal karşısında kendi servisiyle maça başladı ama ilk sette arzu ettiği sonucu elde edemedi ve ilk seti Nadal 6- 3 kazandı. Avustralyalı karşısında ikinci sette daha da üstün bir oyun sergileyen Nadal servis kırmaya devam etti ve ikinci seti de 1 saat 10 dakika sonunda 6- 1 kazanarak 2- 0 ile büyük bir avantaj elde etti.
Üçüncü sette dengeyi yakalayan Hewitt, bu sefer Nadal'a ilk iki sette olduğu gibi kolay teslim olmadı ve maçı 5- 5'e taşıdı. Üçüncü setin 11. oyununda Avustralyalının servisini kırmayı başaran Nadal, böylece durumu 6- 5 yaptı ve kendi servisini de maç için atmaya başladı. Üçüncü  setin 12. oyununda ise bu sefer Hewitt sahne aldı ve servis kıran taraf olarak üçüncü sete 6- 6'lık denge getirdi.
Tie- break'de Nadal'a karşı üstünlüğü olan Hewitt, bu sefer aynı başarıyı sergileyemedi ve tie- break'te İspanyol, Hewitt'i 7- 5 ve geride bırakarak toplamda 3- 0 ile zorlu rakibini geride bıraktı ve geçen yıl kazandığı Fransa Açık'ta adını çeyrek finale yazdırdı.
Bu arada Roland Garros'ta bu sezon ilk kez, bu önemli maçta, Chatrier Kortu tamamen doldu.
Daha önce iki raket arasında oynanan maçlarda, Hewitt dört kez kazanırken Nadal da Avustralyalıyı iki kez yenmeyi başarmıştı. Bu maçla birlikte 21 yaşındaki Nadal, 26 yaşındaki Hewitt'i kariyerinde üçüncü kez yenmeyi başardı.
Bu maçın galibi olan Nadal, dördüncü tur maçında, İsveçli Jonas Bjorkman'ı üç set sonunda geçen İspanyol Carlos Moya ile çeyrek finalde karşılaşacak.