Ahmedinecad`tan İsrail`e yeni tehdit

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran İslam Devrimi Lideri Humeyni`nin ölümünün 18. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkesinin izlediği dış politikanın, Filistin, Lübnan ve Irak`a direnişte örnek oluşturduğunu savundu.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İran cumhurbaşkanı İsrail'in geçen yaz Lübnan'a saldırdığını ve bir aydan fazla süren savaşta yenildiğini söyledi. Ahmedinejad, "Lübnan halkı İsrail rejiminin 60 yıllık gururunu kırdı ve siyonist rejimin yok olma düğmesine bastı. Artık İsrail için geri sayım başladı, siyonist rejimin yok oluşuna tanık olacağız" diye konuştu.
Ahmedinecad, on gün önce de nükleer santral İsfahan'da yaptığı konuşmada İsrail’e seslenerek "Bu yaz da Lübnan'a saldırmayı düşünüyorsanız, Lübnan'daki hatayı tekrar ederseniz, bölge ülkelerin sabrı taşacak ve siyonist rejimin kökünü kazıyacak" demişti.
Göreve geldiğinden beri sivri çıkışları ile tanınan Ahmedinejad daha öncede İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini söylemiş, ayrıca İsrail'in, Avrupa, Kanada veya Alaska'ya taşınmasını önermişti.
Öte yandan G- 8 zirvesinde ev sahipliğine hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunun, zirvede ele alınacağını söyledi. Merkel "Hem ekonomik yaptırımlar hem de müzakere önerileri konusu görüşülecek" dedi.