AKM`de “Birlikte Yaşamak Konseri”

11 Haziran Pazartesi akşamı Atatürk Kültür Merkezi Büyük salonu bir kez daha müziğin notalarında tarih canlanacağı “Birlikte Yaşamak Konseri” başlıklı konsere ev sahipliği yapacak.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İstanbul Büyükºehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen gecede, ºef Taºkın Savaº’ın yönetiminde bir konser gerçekleºtirilecek.
Konserin ev sahipliğini üstlenen İstanbul Büyükºehir Belediye Baºkanı Kadir Topbaº’ın yanı sıra çok sayıda sanatçının  katılacağı etkinliğin bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.  İki bölümden oluºan konserin ilk bölümde korolar dinî eserlerden “makamsal birliktelik” örnekleri sunulurken, ikinci bölümde ise ºarkılara yer verilecek.
Genel Koordinatörlüğü Abdurrahman ªen tarafından yürütülen ve bu yıl da Ayºe Egesoy’un sunacağı etkinlikte  sırasıyla; Menahem Eskenazi yönetimindeki Sinagog İlahileri Maftirim Korosu, Niºan Çalgıcıyan yönetimindeki Niºan Çalgıcıyan Akapella Korosu ve Taºkın Savaº yönetimindeki Taºkın Savaº Müzik Topluluğu, “makamsal birliktelik” içindeki ilahilerini seslendirecekler.
Los Paºaros Sefaradis Topluluğu’nun da katılımıyla gerçekleºecek ikinci bölümde İstanbul ağırlıklı ºarkılar seslendirilecek.