Yağ dokularina keskin dalga tedavisi

Nur ŞAUL BARAKASBu yöntemde ağrı, iğne, kesik yok. İsrailli plastik cerrahlar tarafından geliştirilen Ultrashape Contour 1, ultrason dalgalarıyla bir saatte 2 santimlik incelme vaat ediyor. Bundan birkaç yıl önce mermi hızında milyonlarca ultrason dalgasının insan vücuduna yönlendirilmesiyle inatçı yağların kısa sürede eritebileceği iddia edenler hayalci olarak

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Amacı spor veya diyet yaptığınız halde kurtulamadığınız bölgesel fazlalıklarınızdan doğal yollarla arınmanızı sağlamak. “walk in – walk out” olarak tanımlanan yani iyileşme sürecine gerek kalmadan ağrısız yöntemle vücudunuzu şekillendirmeyi hedefleyen hatta daha ileri giderek  “ameliyatsız liposuction” olarak nitelendirilen bu cihazın adı “ ultrashape Contour 1”.
Ultrashape Contour 1, hi- fu (çok yoğun odaklı ultrason) teknolojisiyle geliştirilmiş olan ilk ve tek ameliyatsız vücut şekillendiricisi. Bir saatte 2santim’e kadar incelme vaat eden cihaz, yıllar süren teknolojik çalışmaların bir ürünü. Plastik cerrah Ami Glicksman  ve ultrason teknoloji uzmanı Yoram Eshel, 2000 yılında başladıkları çalışmalarına ancak 5 yıl sonra son noktayı koymuşlar. Cihazın sağladığı iyileştirmenin mantığı ise çok basit. 150 bin Euro değerindeki Ultra Shape Contour 1, tıpkı böbrek taşı kıran cihazlar gibi çalışıyor. Gelişmiş video izleme ve nükleer takip sistemi sayesinde ultrason dalgaları vasıtasıyla vücuttaki yağ hücrelerini parçalıyor. Tek bir seans için ödenen ücret ise 800 ile 1.500 ytl arasında değişiyor. Bu da tek bir noktaya yaklaşık olarak 1 ytl’lik bir vuruş yapıldığı anlamına geliyor.
Ultrashape, Japonya ve Avrupa’dan sonra Türkiye’de uygulanmaya başlayacak  Avrupa’da uygulayanlar, yeni bir cihaza duyulan önyargının aksine talebin her geçen gün arttığını vurguluyor.  İlginin en büyük nedeni ise kısa zamanda alınan hızlı sonuç. Ayrıca bölgesel zayıflamayı hedefleyenler için 4 hafta arayla yapılan tedaviden   toplam 3 kez yapıldığında olumlu sonuç almak mümkün oluyor. Yapılan deneyler ve kliniksel araştırmalar doğrultusunda 4 -  5 seanstan sonra 6,5 cm inceldiği kanıtlanmış bir gerçektir. Örnek verecek olursak, doğum sonrası, karın bölgesinde oluşan yağlardan hızlı ve kısa sürede kurtulmak hayal değil.
İsrailli cerrahların yaptığı açıklamada, yöntemin karın, basen bölgesi ve kalçalara uygulanabiliyor. Tedavi için istenilmeyen yağ dokusunun üzerine bilgisayardan bir işaret konuluyor. Ultrason dalgalarının ulaşacağı bölgeye hintyağı sürülüyor. Daha sonra ultrason bu bölgeye dalgaları gönderiyor. 1 cmlik yağlar 4 ışık atışında kırılabiliyor. Cihaz sadece yağ dokularını algılıyor. Ancak, iğne ve benzeri girişimler yapılmadan uygulanan tedavi çok kilolu kişilerde sonuç vermiyor. Çünkü alet sadece bölgesel yağları eritmeye yönelik hazırlanmış.
Alet yakında Türkiye’ye geliyor. Yaz mevsiminin de başlamasıyla bayanların yakın ilgisini çekeceği kesin.
Fit ve güzel olun, iyi hissedin ve  mutlu yaşayın.
Herkese iyi yazlar...