Fransa açik sikintili başladi

Serena geç açıldıFransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros hafta başında tek bayanlar ve tek erkeklerde yapılan karşılaşmalarla başladı.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Toplam 15 milyon 263 bin 500 Euro para ödüllü turnuvanın ilk gününde bayanlarda sekiz numaralı seri başı ABD'li Serena Williams, Bulgar Tsvetana Pirinkova karşısında ilk seti 7- 5 kaybetmesine rağmen diğer setleri 6- 1'lik skorla alarak tur atladı. Rus Dinara Safina ise Ukraynalı Yulina Fedak'ı 7- 5 ve 6- 4'lük setlerle 2- 0 geçti.
Erkeklerde ünlü Rus raket Marat Safin, İspanyol rakibi Fernande Vicente'yi 3- 0 yendi. Yağmur nedeniyle bir kaç kez ara verilerek yapılabilen tek erkekler ilk maçında Safin, sonuca 6- 1, 6- 3 ve 6- 1'lik setlerle gitti.
Bu arada Fransa'nın iç bölgelerini iki gündür etkisi altına alan ve önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenen yağmur, turnuvanın organizatörleri ve tenis severlerde endişe yaratıyor.

Henin çok rahat kazandı
Son iki Fransa Açık'ın şampiyonu Belçikalı Justine Henin favori çıktığı maçta Rus rakibi Elena Vesnina'yı bir saat 29 dakikada 6- 4 ve 6- 3'lük setlerle 2- 0 mağlup ederek adını 2. tura yazdırdı.

Şampiyon zorlanmadı
Son iki Fransa Açık'ın şampiyonu Belçikalı Justine Henin favori çıktığı maçta Rus rakibi Elena Vesnina'yı bir saat 29 dakikada 6- 4 ve 6- 3'lük setlerle 2- 0 mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı.
Fransa Açık'ın ilk gününe yağmur damgasını vurdu ve birçok maç yapılamadı.