Estee Lauder`in varisi Dünya Yahudi Kongresi başkanliğina aday

Dünya Yahudi Kongresi`nin uzun süredir başkanlığını yürüten Edgar Bronfman`ın istifasının ardından, dünyaca ünlü Estee Lauder şirketinin varisi Ronald Lauder başkan adayı olacağını açıkladı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ünlü kozmetik şirketi Estee Lauder’in varisi olan Dolar milyarderi Ronald Lauder, pazar günü yaptığı açıklamada Dünya Yahudi Kongresi’nin (World Jewish Congress, WJC) başkanı olmak istediğini söyledi. 
1936 yılında kurulan ve merkezi New York’da olan WJC’nin amacı Yahudi kültürünü ve insanlarını korumak. 
WJC bu sene yaptıklarından çok çalışanlarının adlarının karıştığı olaylarla anıldı. Yetkililerinden İsrael Singer’ın adı mali skandallara karıştı ve bu skandal onun mart ayında  kovulmasına sebep oldu. Bu karara karşı çıkanlar ise Başkan Edgar Bronfman’ın istifasını talep ettiler.
Uzun süredir başkanlık görevini sürdüren Edgar Bronfman’ın bu ay gerçekleşen istifasının ardından başkan adayı olmak istediğini açıklayan Lauder, WJC’yi eskiden olduğu gibi dünyanın her yerinde yaşayan Yahudileri temsil edecek bir kurum haline getirmek istediğini açıkladı. Lauder, günümüzde Yahudilerin karşılaştığı en büyük zorluğun tüm dünyada meydana gelen antisemit olaylar olduğunu söyledi.
Bronfman, 1981 yılından beri sürdürmekte olduğu başkanlık görevini 10 Haziran’da resmen bırakacak ve bu tarihte yönetim kurulu yeni başkanını seçecek.
Önceleri Lauder’a karşı başkanlık için Bronfman’ın oğlu Matthew Bronfman’ın yarışacağı söylense de, şu anda Matthew Bronfman’ın başkanlık için yarışıp yarışmayacağı belli değil. Lauder, WJC’nin monarşide olduğu gibi babadan oğula geçmesinin mantıksız olduğunu, genç Bronfman’ın Yahudi dünyasıyla ilgili yeterli tecrübesi olmadığını savundu.
Lauder, aynı zamanda Yahudi Ulusal Fonu’nun da (Jewish National Fund) başkanlık görevini yürütüyor.